Retete Culinare Carnati De Porc Fripti La Cuptor In Suc Propriu Reteta De Casa Traditionala Pentru Craciun
O
mancare romaneasca preparata si servita in special in sezonul rece, inainte si
dupa masa de Craciun si Revelion, este urmatoarea reteta cu carnati de porc si
anume carnati fripti la tava in cuptor electric.
In
Bucataria Romaneasca sunt multe retete de fripturi la cuptor in special
fripturi cu carnati proaspeti, carnati uscati sau un amestec de carne de porc
si carnati.
Sunt multe moduri de preparare si servire al carnatilor la cuptor, ei merg gatiti la cuptor cu vin (carnati la cuptor cu vin), cu bere (carnati la cuptor cu bere), cu varza dulce sau murata (varza cu carnati la cuptor), cu legume (carnati cu legume la cuptor), cu cartofi (cartofi cu carnati la cuptor), serviti cu orez, cartofi prajiti sau piure de cartofi, sau fripti in suc propriu asa cum o sa-i gatesc eu acum si care merg serviti cu aproape orice, cu muraturi, gogosari si castraveti in otet, salata de varza murata, sau pur si simplu carnati cu mustar.
Sunt multe moduri de preparare si servire al carnatilor la cuptor, ei merg gatiti la cuptor cu vin (carnati la cuptor cu vin), cu bere (carnati la cuptor cu bere), cu varza dulce sau murata (varza cu carnati la cuptor), cu legume (carnati cu legume la cuptor), cu cartofi (cartofi cu carnati la cuptor), serviti cu orez, cartofi prajiti sau piure de cartofi, sau fripti in suc propriu asa cum o sa-i gatesc eu acum si care merg serviti cu aproape orice, cu muraturi, gogosari si castraveti in otet, salata de varza murata, sau pur si simplu carnati cu mustar.
Cum
facem carnati la cuptor, un preparat culinar romanesc gata in doar 15 minute, o
adevarata friptura de porc pe care o vei indragi cu siguranta. Cum se fac
carnatii de porc si cum se prepara ei, o reteta de carnati de casa simpla este aici.
Ingrediente
carnati la cuptor
-1
carnat de porc intreg (1m de cârnați)
Mod
de preparare carnati de porc la cuptor
Pentru
preparare este nevoie de un carnat de porc proaspat, un carnat de porc de casa
de preferat un carnat preparat de noi in bucatarie unde o sa fie si gatit tot de mana noastra, cum
se procedeaza:
-se
tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt,
-se
incalzeste cuptorul electric la 250 grade,
-se
inteapa bine carnatul cu o scobitoare apoi se asaza in tava nu prea strans in forma de
cerc (forma de melc),
-se inteapa carnatul cu o scobitoare si nu cu un cutit de exemplu pentru a face gaurile rotunde si astfel carnatul nu plesneste in cuptor,
-se da la cuptor pentru 15 minute sau pana cand carnatul este rumen dupa gustul nostru,
-se da la cuptor pentru 15 minute sau pana cand carnatul este rumen dupa gustul nostru,
-carnatul
nu se tine prea mult in cuptor ca se usuca, el trebuie sa fie rumenit la
exterior si moale si suculent in interior, din aceasta cauza el se frige la
foc tare pentru o perioada scurta de timp,
-carnatul mai merge prins cu o tepusa de frigaruie, dar mai bine se face lasat mai lejer sa-l prinda focul din toate partile,
-carnatul mai merge prins cu o tepusa de frigaruie, dar mai bine se face lasat mai lejer sa-l prinda focul din toate partile,
-cand
este gata se scoate pe un platou fara grasimea lasata in tava si se portioneaza
pe loc cand se mananca,
-carnatul la cuptor este
foarte bun cald dar si rece servit ca o gustare sau chiar ca o masa principala de pranz, sub
forma de garnitura alaturi de orez, legume, cartofi, salata, etc.
Alte retete de fripturi si gratare aici, retete de Craciun aici, mancaruri cu carne din Gastronomia Romaneasca aici, sau cum se fac carnatii de porc o reteta de carnati aici.
Alte retete de fripturi si gratare aici, retete de Craciun aici, mancaruri cu carne din Gastronomia Romaneasca aici, sau cum se fac carnatii de porc o reteta de carnati aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu