Retete Culinare Placinta De Dovleac Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
Un
preparat de patiserie delicios care se poate prepara foarte simplu si usor si
acasa in bucatarie este placinta, iar dintre cele mai gatite placinte de casa este
placinta cu dovleac, un desert preparat in special toamna si iarna atunci cand
este sezonul dovlecilor. Cum se face placinta de dovleac cu foi de placinta de
cumparat urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru o tava de cuptor de
dimensiune 24/36 cm.
Ingrediente
placinta de dovleac
-1
pachet foi de placinta (Morarita)
-1
dovleac placintar (1 kg)
-2
linguri scortisoara macinata
-3
linguri cu varf zahar tos
-1
lingura zahar pudra
-50
ml ulei
-optional
o mana cu miez de nuca
Mod
de preparare placinta cu dovleac calit
-dovleacul
se curata de coaja, se taie in 4-6 bucati si se curata de seminte, dupa care se
rade pe razatoarea mare,
-intr-o
cratita se pune putin ulei, se adauga dovleacul dupa care se caleste la foc mic
pana cand dovleacul se inmoaie, apoi se adauga zaharul tos si se mai lasa inca
5 minute sa se caleasca impreuna,
-dovleacul
calit se lasa sa se raceasca putin, timp in care se desfac foile de placinta,
-se
asaza o foaie de placinta pe masa, se stropeste cu putin ulei si se mai
asaza deasupra inca trei foi de placinta unse intre ele cu ulei,
-in
final pentru un sul de placinta se va folosi patru foi de placinta peste care se va aseza
dovleacul calit intr-un strat potrivit de gros, iar deasupra se va presara
scortisoara din belsug si mieji de nuci dupa preferinta,
-se
ruleaza capetele din exterior spre interior pana cand se obtine un sul de
placinta,
-se procedeaza asemanator si cu celelalte foi de placinta si in final se obtin trei suluri de placinta care se asaza in tava unele langa altele si se stropesc cu putin ulei deasupra,
-se procedeaza asemanator si cu celelalte foi de placinta si in final se obtin trei suluri de placinta care se asaza in tava unele langa altele si se stropesc cu putin ulei deasupra,
-se
coace in cuptorul preincalzit la 250 grade in cuptor electric pana cand este frumos rumenita,
-cand
placinta este coapta se scoate din cuptor si se presara deasupra cu zahar pudra, dupa care se taie in bucati cand este calda sau dupa ce s-a racit si
o putem manca fierbinte, dar si dupa ce s-a racit, fiind foarte gustoasa atat
calda dar si rece.
Placinta
cu dovleac, un desert traditional romanesc nelipsit din Bucataria Romaneasca si preparat aproape cu orice ocazie, dulce si aromat, cu foi de placinta
crocante si umplutura moale si aromata de dovleac si scortisoara, foarte gustos
pe placul tuturor. Alte retete traditionale romanesti, deserturi de casa aici, sau retete de patiserie aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu