Retete Culinare Friptura Din Cozi De Porc La Cuptor Cu Sos De Bere Reteta Traditionala De Casa
O
friptura de porc la cuptor buna atat la gust cat si la pret daca ai prepara-o
acasa in bucatarie este friptura din cozi de porc. Spun avantajoasa la pret deoarece
la magazinele Marisan Constanta (Calaras) un kg de coada de porc cu sira costa maxim 6
lei si contine toate componentele necesare pentru o friptura reusita, adica
carne, oase, grasime si sorici.
Dar nu pretul conteaza ci gustul, cum se prepara friptura de cozi de porc la cuptor urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru patru portii.
Dar nu pretul conteaza ci gustul, cum se prepara friptura de cozi de porc la cuptor urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru patru portii.
Ingrediente
friptura de porc
-4
cozi de porc cu sira
-500
ml bere blonda sau vin alb demisec
-1
lingurita sare grunjoasa, piper negru macinat, boia de ardei dulce, cimbru uscat macinat si usturoi granulat
Mod
de preparare friptura de coada de porc
Friptura
din cozi de porc fripte la cuptor in suc propriu sau cozi de porc la cuptor in
sos de bere sau sos de vin, foarte simpla de preparat, este o reteta cu
dificultate medie, cum se procedeaza:
-carnea
de porc se parleste in zonele cu sorici si se spala sub jet de apa rece, apoi
se scurge bine de apa,
-se
condimenteaza carnea cu condimentele si plantele aromatice enumerate mai sus,
apoi se asaza intr-o tava de cuptor si se lasa timp de 15 minute sa intre
aromele in ea, timp suficient in care se incalzeste bine un cuptor electric la 250
grade,
-dupa
acest timp se adauga usor in tava cantitatea de bere blonda sau vin alb astfel incat sa nu se stropeasca carnea si se da tava
la cuptor pentru o ora, eu va recomand o bere strong,
-dupa
jumatate de ora se verifica periodic friptura si se stropeste cu sosul format
in tava,
-friptura
se gateste la cuptor pana cand se rumeneste dupa gustul fiecaruia dar nu se tine pana se usuca si nu este
nevoie sa se intoarca. Eu o singura bucata am intors-o deoarece o
coada se ridicase in sus ca un catarg si imi strica poza cu friptura,
-friptura
la cuptor se serveste cu muraturi, diverse salate de sezon dar merge de minune cu o salata
de varza dulce, diverse legume dar merge de minune cu cartofi prajiti (cartofi noi) sau cartofi la cuptor,
-friptura cu carne de porc reprezinta un fel de mancare gustos si consistent din bucataria romaneasca care se prepara si se mananca foarte des la noi la romani, alte
retete din gastronomia romaneasca traditionala, retete de fripturi si gratare aici. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu