Retete Culinare Placinta De Mere Cu Nuca Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
Placinta
cu mere, un desert preparat foarte des la mesele romanilor, pe care-l mancam
oricand cu placere de la mic la mare, fiind foarte bun, gustos si aromat. Cum
se face o placinta de mere de post, un preparat culinar de patiserie din bucataria
romaneasca traditionala urmareste reteta mea. Pentru prepararea unei placinte cu
mere avem nevoie de urmatoarele ingrediente suficiente pentru o tava 24/36 cm.
Ingrediente
placinta de mere cu foi de cumparat
-1
pachet foi de placinta subtiri (Morarita)
-1
kg mere rosii usor acrisoare
-3
linguri zahar tos
-2
linguri zahar pudra
-1
plic zahar vanilat
-3
linguri scortisoara macinata
-4
linguri ulei
-3
maini mieji de nuca
Mod
de preparare placinta de mere cu nuca
-foile
de placintă le cumparam congelate, asa ca le vom lasa in voie in frigider sa se
dezghete, dupa care le scoatem din frigider si le desfacem pe fiecare in parte.
Un pachet de foi de placinta contine 11-12 foi, deci vom face 3 suluri de placinta
de cate 4 foi fiecare,
-mai
intai spalam bine merele, le taiem in doua, le scoatem cotorul si codita si
apoi le radem pe razatoarea mare intr-un castron. Luam o foaie de placinta, o
stropim cu putin ulei si asezam deasupra alta foaie, pe care la fel o stropim
cu ulei si continuam la fel pana terminam cele 4 foi,
-ultima
foaie va fi si ea stropita cu ulei, presaram peste foaia de placinta de
deasupra o lingura de zahar tos, apoi punem mere rase pe toata suprafata. Daca
merele sunt prea zemoase le putem stoarce putin ca sa nu le punem cu zeama,
existand riscul sa se ude foaia prea tare,
-peste
mere presaram putin zahar vanilat si scortisoara din belsug, la final adaugam
o mana cu mieji de nuca rupti in bucatele mai mici,
-indoim
foarte putin marginile de jos si de sus ale foii de placinta si apoi rulam din
dreapta si din stanga spre mijoc pana cand se vor intalni cele 2 suluri. In
felul acesta am obtinut un sul de placinta dubla,
-procedam
asemanator si cu celelalte 2 grupuri de cate 4 foi de placinta si in final vom
obtine 3 suluri de placinta. Luam o tava de cuptor dreptunghiulara si asezam
sulurile unele langa altele, apoi le stropim foarte putin cu ulei deasupra si le
ungem peste tot,
-coacem
tava cu placinta intr-un cuptor electric preincalzit la temperatura de 250 grade timp de
20-25 minute pana cand este frumos rumenita, apoi o scoatem din cuptor si o lasam putin sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra si o taiem in bucati egale,
-placinta
cu mere este foarta buna, gustoasa si aromata, cu o coaja usor crocanta si o umplutura fina de mere, se poate manca atat calda cat si rece fiind deosebit
de gustoasa.
Placinta de mere, simpla, rapida si usor de preparat, nu foarte costisitoare, dar cu un gust divin de care nu te mai saturi mancand. Alte retete traditionale romanesti din gastronomia romaneasca, retete de placinte aici, retete de patiserie aici sau retete de dulciuri aici.
Placinta de mere, simpla, rapida si usor de preparat, nu foarte costisitoare, dar cu un gust divin de care nu te mai saturi mancand. Alte retete traditionale romanesti din gastronomia romaneasca, retete de placinte aici, retete de patiserie aici sau retete de dulciuri aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu