27.03.2019

Mancare de mazare cu pui reteta

Retete Culinare Mancare De Mazare Cu Carne De Pui Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Mancare de mazare cu pui reteta,

O mancare traditionala romaneasca gatita ca la mama acasa este urmatoarea reteta de mancare de mazare cu pui, un preparat culinar din bucataria romaneasca servit ca fel principal, o mancare gatita foarte gustoasa care preparata cu carne de pui este cea mai buna. Cum se face mancare de mazare cu carne urmareste pas cu pas reteta mea simpla si rapida, pentru 4-6 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente. 
Mancare de mazare cu carne de pui reteta,

Ingrediente mancare de mazare 
-1kg mazare congelata 
-carne de pui (pulpe, aripi, piept) 
-3 linguri ulei 
-2 cepe mari 
-2 linguri pline cu bulion 
-1 lingurita faina 
-sare, piper, boia, dafin, cimbru dupa gust 
-½ legatura patrunjel si marar proaspat 
-3 cani apa sau supa de pui (750ml) 

Mod de preparare mancarica de mazare cu carne 
Acest fel de mancare se prepara foarte usor, cum se procedeaza pentru o mancare reusita: 
-bucatile de pui se parlesc, se curata si se spala sub jet de apa rece, apoi se portioneaza in bucati potrivit de mari, 
-se incinge putin ulei si se prajeste carnea la foc tare primele 2-3 minute ca sa i se inchida porii apoi se continua prajirea la foc moderat pana cand este aproape facuta, 
-se scoate carnea cu o spumiera, se scoate si din grasime daca este prea multa iar in grasimea ramasa se pune ceapa tocata marunt la calit pana devine sticloasa, 
-cand ceapa este gata se adauga mazarea congelata si se amesteca continuu la foc tare timp de 2-3 minute, 
-se pune pasta de tomate iar dupa ce se amesteca bine se completeaza cu apa cat sa acopere mazarea, 
-se adauga si faina dizolvata in putina apa ca sa nu faca cocoloase si se continua fierberea 15 minute dupa care se adauga bucatile de carne prajita si condimente dupa gust, 
-se potriveste consistenta mancarii adaugand putina apa daca mai este nevoie si se continua fierberea inca 15 minute, sau pana cand mancarea este gata avand un sos legat si foarte bun, 
-se adauga verdeata proaspata tocata marunt, se potriveste gustul de sare si se opreste focul, 
-mancarea de mazare se serveste calda sau rece cu paine de casa proaspata, cui ii place o poate servi si cu o lingura de iaurt sau smantana ornata deasupra. Alte retete de mancaruri gatite si aiciPofta Buna! 
Mazare cu carne reteta,

25.03.2019

Biscuiti dietetici de post reteta

Retete Culinare Biscuiti Cu Ovaz Si Seminte Fara Zahar Reteta De Casa Dietetica Si Sanatoasa



Biscuiti dietetici de post reteta,

Un produs de post dietetic gustos si sanatos care merge foarte simplu si usor gatit si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de biscuit cu ovaz fara zahar. Sunt deliciosi si sanatosi, ideali serviti in timpul postului ca o gustare sau ca un desert, in diete si cure de slabire, sau oricand dorim ceva bun si natural preparat de mana noastra. 
Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru aproximativ 40 biscuiti (fursecuri), in compozitie se mai poate pune dupa gust, unt de arahide, stafide, cacao, vanilie, etc. 

Ingrediente biscuit cu cereale
-2 banane mari bine coapte 
-250g fulgi de ovaz 
-100g curmale 
-2 linguri nuci maruntite 
-1 lingura nuca de cocos 
-1 lingura seminte de susan 
-1 lingura seminte de floarea soarelui 
-1 lingura malai 
-1 lingura scortisoara 
-1 lingura salvie 

Mod de preparare biscuit cu fulgi de ovaz 
Reteta este rapida si usoara, cum se procedeaza urmareste reteta mea, in primul rand se pregatesc toate ingredientele, adica curmalele se curata de samburi si se toaca marunt, miezul de nuca se rupe in bucatele, bananele se paseaza bine cu o furculita si se tapeteaza o tava de cuptor mare cu hartie de copt. 
Se amesteca intr-un bol semintele de susan si floarea soarelui, nuca de cocos, nucile maruntite si fulgii de ovaz, apoi se adauga scortisoara, salvia si malaiul, apoi curmalele si crema de banane. Se amesteca foarte bine compozitia de biscuiti apoi cu ajutorul unei lingurite se ia din compozitie si se asaza in tava sub forma dorita, care apoi se preseaza usor cu lingurita ca sa nu fie prea grosi. 
Se da tava la cuptor pentru 20 minute la 200 grade celsius, sau pana cand biscuitii sunt copti dupa gustul fiecaruia, se pot face mai crocanti sau mai moi. Se servesc imediat cand sunt gata sau dupa ce s-au racit, se pastreaza foarte bine in pungi de hartie. 
Biscuiti cu ovaz si banane, un preparat culinar de post aromat care tine de foame, o reteta de biscuit de casa care o sa-ti placa imediat, alte retete de patiserie aiciretete de post si aici. Pofta Buna! 
Biscuiti de casa fara zahar reteta,

Biscuiti cu ovaz reteta,

Biscuiti cu seminte reteta,

19.03.2019

Mancare de stevie cu ciuperci reteta

Retete Culinare Tocanita De Stevie Cu Ciuperci Reteta De Post Traditionala Dobrogeana


Mancare de stevie cu ciuperci reteta,

O mancare taraneasca din Bucataria Romaneasca preparata foarte des in special primavara in timpul postului este urmatoarea reteta de tocanita de stevie cu ciuperci, ciupercile avand rolul de a inlocui carnea si o face cu succes. Este un preparat culinar foarte gustos si simplu de preparat, stevia dand un gust mancarii mai acrisor in comparatie cu spanacul care este dulce. Este o mancare verde sanatoasa si consistenta, o recomand cu caldura iar cine nu a incercat aceasta reteta usoara s-o incerce, ingredientele sunt pentru cinci portii. 
Mancare de stevie cu ciuperci de post reteta,

Ingrediente mancare de stevie cu ciuperci 
-5 legaturi stevie tanara si proaspata 
-20 ciuperci champignon brune mici 
-3 cepe potrivite 
-2 linguri ulei 
-2 linguri pasta de tomate 
-1 lingurita cu varf faina 
-500ml apa 
-dupa gust sare, piper, boia, cimbru, patrunjel 

Mod de preparare mancare de stevie de post 
-frunzele de stevie se curata de codite si nervuri apoi se spala bine sub jet de apa rece, 
-ciupercile proaspete se spala foarte bine sub jet de apa rece apoi se taie pe jumatate, 
-faina se dizolva in putina apa ca sa nu faca cocoloase cand se adauga, 
-ceapa se toaca marunt apoi se caleste timp de cinci minute in putin ulei unde se adauga si putina sare, 
-cand ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile si se calesc si ele timp de cinci minute la foc tare, 
-dupa acest timp se pune faina dizolvata intr-o ceasca cu apa, se pune si bulion si se amesteca bine apoi se adauga apa cat sa acopere ciupercile, 
-cand mancarea incepe sa fiarba se adauga condimente si plante aromatice dupa gust apoi se adauga frunzele de stevie care se rup cu mana daca sunt prea mari, 
-se amesteca periodic iar dupa ce stevia a scazut in volum se potriveste consistenta sosului adaugand putina apa tinand cont ca mancarea mai trebuie sa fiarba maxim 20 minute, 
-cand mancarea este gata avand un sos legat se opreste focul si se serveste imediat cat timp este calda cu mamaliga sau paine de casa proaspata. 

Tocanita de stevie de post, o mancare gatita super buna pe care daca o s-o gusti o sa-ti placa imediat, un preparat de post foarte aromat cu un sos delicios cu gust de legume si ciuperci, este delicioasa servita calda ca fel principal dar fiind o mancare de post este la fel de buna si rece, o adevarata tocanita taraneasca fara carne! Alte retete de post din gastronomia romaneasca si aiciPofta Buna! 
Tocanita de stevie cu ciuperci reteta,

Tocanita de stevie cu ciuperci de post reteta,

18.03.2019

Mancare de urzici reteta

Retete Culinare Mancare De Urzici Scazuta Cu Usturoi Reteta De Post Traditionala Romaneasca Dobrogeana



Mancare de urzici reteta,

In bucataria mea nu exista primavara fara mancare de urzici si ceai de urzica (zeama de urzici), urzicile apar inainte de Postul Pastelui deci urzicile gatite merg servite si cu oua ochiuri prajite pentru ca asa sunt minunate. Nu ratez niciodata o cura cu urzici indiferent cum sunt preparate, sunt sanatoase si ajuta la detoxifierea organismului si improspatarea sangelui, contin mult fier. Zeama de urzici este folosita pentru uz intern in cure dar si pentru uz extern pentru intinerirea parului si combaterea matretii. 

O mancare gatita cu specific romanesc este urmatoarea reteta de mancare de urzici de post cu usturoi, este o delicatesa culinara din bucataria romaneasca bogata in vitamine si minerale, o mancare verde cautata de cunoscatori si gatita cel mai des primavara cat timp urzicile sunt tinere si fragede. Cum se face o mancare de urzici reusita urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru doua portii de mancarica de urzici. 
Mancare de urzici de post reteta,

Ingrediente mancare de urzici cu usturoi 
-o pungulita urzici 
-o lingura ulei 
-o lingura faina 
-jumatate capatana usturoi 
-jumatate lingurita sare 

Cateva sfaturi inainte de preparare 
-cele mai bune si mai gustoase urzici sunt in primele doua saptamani de cand au aparut deoarece atunci sunt cele mai fragede, apoi ele imbatranesc iar frunzele devin mai moi, 
-la curatarea si spalarea urzicilor se folosesc manusi deoarece urzicile urzica, 
-usturoiul se pune la final cand mancarea este aproape gata, 
-zeama de la urzici dupa fierbere se strecoara si se pastreaza la rece pentru consum. 

Mod de preparare mancare de urzici scazuta 
Cum se face mancarea de urzici, urmareste pas cu pas reteta mea  
-cum se fac urzicile, se aleg doar frunzele tinere si fragede de la varful plantei, se spala bine sub jet de apa rece si se indeparteaza orice corp strain, apoi se fierb timp de 15 minute in apa cat sa le acopere, 
-in acest timp se curata usturoiul si se zdrobeste ca pentru mujdei, apoi se freaca putin doar cat sa nu ramana bucati prea mari, 
-urzicile fierte se scot cu o spumiera din zeama sau se rastoarna cu totul intr-o sita oprind zeama, 
-cand s-au mai racit putin se scurg de zeama si pe un fund de bucatarie se toaca marunt,
-se incinge putin ulei intr-un ceaunel si se pun la inceput urzicile, se calesc timp de doua minute amestecand continuu ca sa intre bine uleiul in ele, 
-se adauga in ploaie faina si se amesteca, apoi se picura treptat din zeama de urzici amestecand continuu pana cand mancarea are o consistenta de ciulama mai moale,
-se continua fierberea timp de zece minute amestecand periodic, iar daca mai este nevoie se mai adauga din zeama de urzici daca mancarea se ingroasa prea tare, 
-cu doua minute inainte de final se adauga usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare, 
-mancarea se servesc imediat cat timp este calda cu paine de casa proaspata sau o mamaliguta calda, dar fiind un preparat de post este foarte bun si rece. 

Mancare de urzici de post, o mancare romaneasca delicioasa, o mancare de post de care nu te saturi asa usor, merge servita ca fel principal atat calda cat si rece cu putin piper macinat sau boia de ardei iute dupa gust presarat deasupra, sau servita ca o gustare intinsa pe felii de paine proaspata sau prajita, alte retete de post din gastronomia romaneasca si aici
Pofta Buna! 
Mancare de urzici scazuta reteta,

Mancare de urzici cu usturoi retete culinare,

Gustare cu urzici retete,

15.03.2019

Scovergi romanesti reteta

Retete Culinare Scovergi De Post Super Pufoase Reteta Traditionala Romaneasca De Casa Dobrogeana



Scovergi reteta,

Scovergi de casa preparate de post, o gustare de patiserie si ceva bun de mancare care se prepara foarte simplu si usor si acasa in bucatarie, merg servite atat ca un desert cald sau rece, servite pudrate cu zahar sau unse cu gem, dulceata sau miere cat si unse cu o crema de usturoi, crema de branza, sau servite simple sunt grozave. 
Reteta de scovergi de post romanesti este o reteta rapida, sunt moi si gustoase, cum facem scovergi pufoase urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 12 scovergi
Scovergi de post reteta,

Ingrediente scovergi de post 
-300-350g faina (cat cuprinde) 
-½ cub drojdie (25g) 
-1 lingurita zahar 
-1 ceasca de apa calduta (150ml) 
-1 lingura ulei 
-¼ lingurita sare 
-250ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare scovergi reteta de casa 
-intr-un castron pregatim maiaua astfel, faramitam drojdia, adaugam zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina dupa care le amestecam si lasam sa creasca, 
-dupa ce maiaua a crescut adaugam apa calduta, sare, amestecam bine, ne ungem mainile cu ulei si incepem sa adaugam faina treptat, 
-incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de moale care nu se mai lipeste de blat, 
-punem aluatul in castron, il acoperim cu un prosop si il lasam sa cresca intr-un loc calduros timp de 30-45 minute pana cand acesta isi mareste volumul, 
-cand aluatul a crescut il rasturnam pe blatul presarat cu putina faina si il rulam sub forma de sul dupa care il taiem in bucati egale, depinde de marimea scovergilor mie mi-au iesit 12, 
-modelam fiecare bucata de aluat sub forma unei bile pe care apoi o intindem cu vergeaua putin pana devin turtite si au grosimea unui deget, 
-procedam asemanator cu restul de aluat si lasam scovergile sa mai creasca putin pe masa, timp in care vom pune ulei intr-o cratita la incins, 
-cand leiul s-a incins dam focul la moderat, luam o scovearga in maini, o scuturam de faina si o mai intindem putin cu degetele, dupa care o punem la prajit, 
-cand scovearga incepe sa se umfle frumos si sa se prajeasca, o intoarcem si pe cealalta parte, o mai lasam 1-2 minute pana cand se rumeneste usor, dar nu prea tare, atentie la foc sa nu fie prea tare, 
-scoatem scovearga si o asezam vertical intr-un castron in care am pus 2 servetele pentru a absoarbi surplusul de uleiul, 
-prajim si asezam la fel celelate scovergi, le servim imediat cat sunt calde simple sau pudrate cu zahar sau unse cu ce dorim, sunt foarte bune si reci, se pastreaza acoperite cu un prosop si raman proaspete si a doua zi. 

Scovergi pufoase, foarte bune si gustoase, moi si pufoase, cu un gust grozav, simplu, ieftin si rapid de preparat. Scovergile se mananca fierbinti, dar daca cumva ne-au mai ramas si dupa ce s-au racit sunt tot bune chiar si asa. Scovergile de post se pot manca simple sau unse cu gem sau dulceata facuta in casa, sau pudrate cu zahar tos sau pudra. Scovergile sunt un preparat traditional romanesc si au fost si sunt mereu un prilej de bucurie alaturi de cei dragi din familie. Alte retete de post aici sau retete de aluaturi si cocaturi si aici
Pofta Buna! 
Scovergi de casa reteta,

Scovergi pufoase reteta,

Scovergi traditionale romanesti reteta,

13.03.2019

Patrunjel cu lamaie si ghimbir reteta

Reteta Bautura Cu Patrunjel Lamaie Si Ghimbir Retete Culinare Pentru Sanatate



Bautura cu patrunjel lamaie si ghimbir reteta,
Postul Pastelui este un remediu pentru sanatate, este un prilej si o ocazie minunata si eficienta de a ne curata organismul si in special sangele de abuzurile alimentare din anotimpul rece cand alimentatia este mai grea predominand in special in alimentatie cea mai indragita "leguma" adica carnea. Primavara totul inverzeste, deci trebuie consumate in special alimente si preparate verzi care sunt vii si simbolizeaza viata si bineinteles acum se face si mai multa miscare. Posturile de peste an sunt lasate cu un scop de Dumnezeu si ar trebui tinute. 

Stiam de mult timp despre bautura minune preparata la blender din patrunjel proaspat, lamaie si ghimbir, dar ascultand de curand o emisiune pe canal 6 TV - Puterile Secrete - Dragos Iliescu si Aurul Monoatomic, mi-am reamintit-o cu placere si puterea de convingere a distinsului invitat m-a trezit din monotonia sau comoditatea vietii cotidiene, emisiunea poate fi vizionata aici

Reteta naturala este foarte simpla si trebuie incercata de toata lumea, rezultatele sunt multiple si nu sunt eu in masura sa le enumar dar cine vrea sa fie sanatos, energic si plin de viata ar trebui sa incerce macar o cura de cateva zile. Este o bautura vie, este eficienta si recomandata alaturi de un regim alimentar si in cure de slabire deoarece inlatura senzatia de foame, este o bautura vitaminizata natural, ajuta la detoxifierea organismului, iar alaturi de multa miscare face minuni. 
Patrunjel lamaie si ghimbir reteta,

Cum se tine dieta cu patrunjel lamaie si ghimbir si cum se prepara aceasta bautura naturala urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru o persoana in decurs de o zi. Bautura se poate consuma ca atare sau pentru pretentiosi se poate strecura rezultand 500ml bautura verde. Fiecare isi potriveste concentratia dupa gustul sau, sucul se mai poate dilua cu apa dar toata cantitatea trebuia consumata pana seara. 

Ingrediente bautura cu patrunjel si lamaie  
-o legatura patrunjel verde medie 
-o lamaie bio 
-o felie de ghimbir (1cm) 
-800ml apa plata rece 

Mod de preparare bautura cu patrunjel lamaie si ghimbir  
-o legatura de patrunjel frunze cu tulpini se spala sub jet de apa rece apoi se rupe in 2-3 bucati si se pune in vasul de blender, 
-lamaia se spala si ea si se taie bucati cu tot cu coaja apoi se pune langa patrunjel, 
-se taie o felie de ghimbir groasa de 1cm, se curata de coaja si se pune in vasul blenderului alaturi de patrunjel si lamaie, 
-se umple vasul cu apa plata rece cat permite gradatia si se mixeaza timp de doua minute la viteza mare, sau pana cand toate ingredientele sunt bine pasate, 
-se rastoarna compozitia intr-o sita si se strecoara daca se doreste dar dupa parerea mea nu este nevoie, apoi se depoziteaza in vase de sticla, 
-se consuma cate o cana dimineata si seara inainte de masa cu jumatate de ora, sau se imparte si se consupa de trei ori pe zi,
-cura se tine 1-2 saptamani in functie de fiecare,
-mai multe despre patrunjel, indicatii si contraindicatii aici si aici.

Bautura naturala cu patrunjel si lamaie, ceva bun si sanatos, gustos si consistent care tine de foame, o bautura verde care-ti reda pofta si puterea de viata. Alte retete de bauturi naturale denumite in popor ca si leacuri babesti si aici, retete pentru imunitate aici, multă sănătate! 
Bautura naturala reteta,

12.03.2019

Saratele reteta

Retete Culinare Saratele De Casa Fragede Cu Branza Sarata Si Untura De Porc Reteta Simpla Traditionala



Saratele reteta,
Un preparat culinar de patiserie care merge gatit foarte simplu si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de saratele romanesti sau saleuri, o gustare si ceva de mancare gustos, satios, crocant, fraged, cu un gust putin sarat si minunat de branza, cascaval si chimen, servite atat simple cat si langa un pahar de iaurt, bere sau vin fiind minunate. 
Saratele cu branza reteta,

Ingrediente saratele cu branza 
-350-400g faina 
-1 cub drojdie (50g) 
-1 lingurita zahar 
-1 ceasca de lapte (150ml) 
-150g branza tare de oaie sau de de vaca 
-1 ou pentru compozitie 
-1 borcan untura de porc (400ml) 
-1 lingura otet 
-50g seminte de chimen 
-1 ou pentru uns 

Mod de preparare saratele fragede 
Modul de preparare al saratelelor este foarte simplu, urmareste pas cu pas reteta mea, ingredientele sunt pentru patru tavi de cuptor mari pline cu multe saratele aurii, cum se procedeaza: 
-topim intai untura pana devine lichida si o lasam putin sa se racesca, 
-dam branza sarata pe razatoarea fina, 
-punem drojdia faramitata impreuna cu zaharul intr-un castron si o lasam sa se umfle, 
-adaugam oul batut, branza, laptele, untura, otetul si semintele de chimen, 
-amestecam bine toate ingredientele pana cand se omogenizeaza, 
-adaugam faina treptat si incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat vartos care nu se mai lipeste de masa, 
-lasam aluatul de sărățele sa se odihneasca si sa creasca putin timp de 20-30 minute la temperatura camerei sau il putem pune si in frigider, 
-dupa acest timp il impartim in mai multe bucati, 
-luam o bucata de aluat, presaram blatul cu putina faina si incepem sa intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pana cand obtinem o foaie potrivit de groasa, 
-luam o rola zimtata si portionam saratelele la dimensiunea dorita, eu le-am taiat la 8 cm lungime si 1 cm latime, 
-ungem saratelele deasupra cu ou batut si le asezam in tava tapetata cu foaie de copt,
-coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 20 minute pana cand se rumenesc frumos, eu am folosit un cuptor electric, 
-cand sunt gata le scoatem din tava si le asezam pe un platou dupa care le putem manca dupa ce s-au mai racit. 

Saratele de casa cu branza si chimen, foarte gustoase si hranitoare, aromate, rumene si crocante cu mult chimen pe care le mananci cu pofta si de care nu te saturi prea usor. Saratele de casa mancate impreuna cu cei dragi, alaturi de un pahar de vin bun, o bere rece sau un pahar de lapte batut, intr-un cuvant o minunatie culinara! Alte retete de patiserie si aiciPofta Buna! 
Saratele de casa reteta,

Saratele cu untura reteta,

10.03.2019

Mucenici moldovenesti sau sfintisori reteta

Retete Culinare Mucenici Sau Sfintisori Cu Miere Si Nuca Reteta De Casa Traditionala Pentru 9 Martie


Mucenici moldovenesti reteta,

Un produs de patiserie cu specific romanesc asteptat cu nerabdare in fiecare an pe data de 9 Martie, un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca sunt sfintisorii sau mucenicii asa cum se prepara ei in Moldova. Reteta de mucenici moldovenesti sau sfintisori traditionali (bradosi) se prepara de gospodine pentru pomenirea celor 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei, sunt pufosi si gustosi, sunt mucenicii fara zeama asemanatori cu niste colaci impletiti in forma cifrei 8, copti la cuptor apoi insiropati cu miere de albine si pudrati cu multa nuca. Ceva asemanator se gaseste prin patiserii denumiti covrigi polonezi. Mucenicii se impart (se dau de pomana) proaspeti si se servesc atat calzi cat si reci sub forma de gustare sau desert fiind foarte buni. Mucenicii cu zeama sunt specifici din Dobrogea si Muntenia, dar cum se face coca pentru mucenici si cum se fac niste mucenici de casa perfecti urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru noua mucenici.

Mucenici reteta,

Ingrediente mucenici pufosi

-400g faina
-150ml lapte (o ceasca)
-1 ou
-½ cub drojdie (25g)
-2 linguri zahar
-½ lingurita sare
-1 pliculet zahar vanilat
-1 lingura ulei

Ingrediente sirop pentru mucenici 

-200ml apa
-2 linguri zahar
-1 lingurita zeama de lamaie

-150g nuca macinata pentru servit
-50g miere de albine pentru servit

Mod de preparare mucenici cu nuca

Aluatul pentru mucenici de dulce este aproape asemanator cu cel de cozonac, cum procedam: 
-intr-un castron punem drojdia faramitata impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, dupa care le dizolvam impreuna cu putin lapte caldut si apoi lasam drojdia sa creasca, 
-dupa cinci minute adaugam deasupra restul de lapte caldut si oul batut impreuna cu putina sare, amestecam si incepem sa adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat, 
-rasturnam aluatul pe blatul presarat cu faina, ne ungem mainile cu ulei si il framantam bine pana cand acesta devine consistent, elastic si nu se mai lipeste,
-punem aluatul inapoi in castron si il acoperim cu un prosop si apoi il lasam sa creasca intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza volumul, 
-intre timp pregatim siropul pentru insiropat mucenicii, punem apa la fiert impreuna cu zaharul tos si il fierbem timp de zece minute dupa care oprim focul si adaugam zeama de lamaie, miejii de nuca ii maruntim cu ajutorul unui robot, 
-intre timp aluatul a crescut, asa ca il rasturnam pe masa si il rulam sub forma unui sul pe care il taiem in noua bucati egale, 
-ungem putin masa cu ulei si luam o bucata de aluat pe care o rulam pana cand obtinem un snur potrivit de lung si de gros pe care-l unim formand un cerc si apoi il rasucim sub forma cifrei 8 obtinand astfel un mucenic,
-procedam la fel cu toate bucatile de aluat si apoi punem mucenicii obtinuti in tavi de cuptor tapetate cu hartie de copt, avand grija sa lasam putin spatiu intre ei, 
-acoperim tava cu un prosop ca sa mai creasca, iar dupa ce au crescut si s-au marit frumos ii ungem cu un amestec de ou batut cu lapte sau doar cu lapte si introducem tava intr-un cuptor electric preincalzit la 250 grade si ii lasam sa se coaca aproximativ 15 minute, sau pana cand sunt frumos rumeniti, 
-cand sunt gata ii scoatem din cuptor, ii punem pe o tava si ii stropim din belsug cu siropul preparat anterior, apoi ii ungem deasupra cu miere si ii presaram cu nuca din belsug.
Sfintisori reteta,

Mucenic moldovenesc reteta,

Mucenici cu miere si nuca sau sfintisori moldovenesti, un preparat traditional romanesc, foarte buni si gustosi, moi dar in acelasi timp usor crocanti, dulci si aromati cu multa miere si nuca care te vor cuceri definitiv datorita gustului minunat si aspectului frumos, alte retete de patiserie si deserturi si aici, retete de mucenici aici, retete culinare foarte simple care merg gatite de noi acasa in bucatarie. 
Pofta Buna!
Mucenici cu miere si nuca reteta,

Sfintisori cu miere si nuca reteta,

01.03.2019

Smoothie cu avocado reteta

Retete Culinare Smoothie Cu Avocado Si Lapte Reteta Simpla De Casa Pentru Sanatate



Smoothie de avocado reteta,

O reteta de smoothie energizant si proteic avand multiple beneficii pentru sanatate deoarece este bogat in vitamine, minerale, proteine, grasimi sanatoase, foarte bun la gust si foarte aromat, servit ca o gustare sau ca o bautura racoritoare si de ce nu ca o mancare sanatoasa preparat mai cremos, foarte gustos si consistent este smoothie de avocado. Datorita componentelor naturale urmatoarea reteta de smoothie cu avocado poate fi recomandata si utilizata cu succes si in cure de slabire, regimuri alimentare si diete sanatoase, sau oricand se doreste o alimentatie sanatoasa fara colesterol si zaharuri cu multiple beneficii. 

Reteta este foarte simpla, este o reteta rapida si se prepara pe moment in doar trei minute. Cum se face un smoothie simplu urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru doua portii. Bineinteles ca se mai pot adauga si alte fructe si legume dupa gust, banana, castravete, ananas, kiwi, struguri, mere, lamaie, diverse seminte, mieji si samburi, cacao si scortisoara, miere de albine naturala, iar in functie de ingredientele folosite se poate prepara cu usurinta un smoothie proteic natural, un smoothie pentru slabit natural, un smoothie detoxifiant, etc. 
Smoothie cu avocado reteta,

Ingrediente smoothie cu avocado 
-1 avocado bine copt 
-500ml apa plata, lapte sau iaurt de casa 
-optional cuburi de gheata 
Avocado retete,

Mod de preparare smoothie de avocado 
Cum se face un smoothie cu avocado pentru slabit. Daca se tine o cura de slabire urmata atat prin alimentatie cat si prin miscare in aer liber sau exercitii fizice, atunci o bautura cu avocado este exact ce trebuie deoarece o sa suplineasca nevoile organismului si o sa ajute la arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism. Smoothie se poate face foarte bine cu apa pentru cine nu tolereaza laptele sau cu un iaurt natural care aduce un plus de gust si proprietati fata de clasicul lapte. Bautura de casa se poate face dupa gustul fiecaruia, adica mai cremoasa ca un nectar de avocado sau ca un piure de fructe (piure de avocado) consumat cu lingurita, sau mai subtire ca un suc de fructe (suc de avocado). 

Cum se procedeaza pentru un smoothie reusit, avocado bine spalat sub jet de apa rece se taie pe jumatate, se desface printr-o simpla rasucire si i se indeparteaza samburele. Se aduna miezul de avocado pana la coaja cu ajutorul unei linguri si se pune intr-un vas de blender, se adauga cantitatea de iaurt rece si optional cateva cuburi de gheata daca se vrea o bautura racoritoare, se mixeaza un minut apoi se consuma imediat cat este proaspat. Daca nu se adauga si alte ingrediente mai solide atunci avocado se poate pasa si cu o furculita fiind mult mai sanatos decat mixat la blender. 

Reteta de smoothie cu avocado si iaurt este si o reteta afrodisiaca, este prima reteta de bauturi naturale si sucuri naturale dintr-o serie de fresh-uri bine alese care o sa urmeze pe acest site culinar, cateva retete pentru sanatate incercate de mine pe parcursul a multor ani cu rezultate foarte bune, care ar trebui preparate de fiecare in parte in special primavara in Postul Pastelui dar si iarna in Postul Craciunului, o cura cu regim de minim zece zile ar fi minunat. Alte retete de sucuri, fresh-uri si smoothie-uri naturale de casa aici
Smoothie cu avocado si iaurt reteta,

Smoothie cu avocado si lapte reteta,