Retete Culinare Mancare De Mazare Cu Carne De Pui Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
O
mancare traditionala romaneasca gatita ca la mama acasa este urmatoarea reteta
de mancare de mazare cu pui, un preparat culinar din bucataria romaneasca servit
ca fel principal, o mancare gatita foarte gustoasa care preparata cu carne de
pui este cea mai buna. Cum se face mancare de mazare cu carne urmareste pas cu
pas reteta mea simpla si rapida, pentru 4-6 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
mancare de mazare
-1kg
mazare congelata
-carne
de pui (pulpe, aripi, piept)
-3
linguri ulei
-2
cepe mari
-2
linguri pline cu bulion
-1
lingurita faina
-sare,
piper, boia, dafin, cimbru dupa gust
-½
legatura patrunjel si marar proaspat
-3
cani apa sau supa de pui (750ml)
Mod
de preparare mancarica de mazare cu carne
Acest
fel de mancare se prepara foarte usor, cum se procedeaza pentru o mancare
reusita:
-bucatile
de pui se parlesc, se curata si se spala sub jet de apa rece, apoi se
portioneaza in bucati potrivit de mari,
-se
incinge putin ulei si se prajeste carnea la foc tare primele 2-3 minute ca sa i
se inchida porii apoi se continua prajirea la foc moderat pana cand este
aproape facuta,
-se
scoate carnea cu o spumiera, se scoate si din grasime daca este prea multa iar
in grasimea ramasa se pune ceapa tocata marunt la calit pana devine sticloasa,
-cand
ceapa este gata se adauga mazarea congelata si se amesteca continuu la foc tare
timp de 2-3 minute,
-se
pune pasta de tomate iar dupa ce se amesteca bine se completeaza cu apa cat sa acopere mazarea,
-se
adauga si faina dizolvata in putina apa ca sa nu faca cocoloase si se continua
fierberea 15 minute dupa care se adauga bucatile de carne prajita si
condimente dupa gust,
-se
potriveste consistenta mancarii adaugand putina apa daca mai este nevoie si se
continua fierberea inca 15 minute, sau pana cand mancarea este gata avand un sos legat si foarte bun,
-se
adauga verdeata proaspata tocata marunt, se potriveste gustul de sare si se
opreste focul,
-mancarea
de mazare se serveste calda sau rece cu paine de casa proaspata, cui ii place o
poate servi si cu o lingura de iaurt sau smantana ornata deasupra. Alte retete de
mancaruri gatite si aici. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu