Retete Culinare Ciorba De Stevie Cu Legume Si Paste Reteta De Post Traditionala De Casa Dobrogeana
O
mancare gustoasa din bucataria romaneasca este ciorba de stevie, este un
preparat de post gustos si sanatos pe care-l vei indragi imediat daca-l vei
incerca. Se prepara usor si rapid fiind o ciorba de legume dietetica foarte apreciata in alimentatie pentru efectele ei, in special in diete si cure de slabire, o ciorba dimineata si una seara
servita fara paine face minuni, pentru mai multe rezultate nu se adauga ulei.
Pentru 4-6 portii de ciorbica sunt necesare urmatoarele ingrediente, daca nu se tine post atunci ciorba se poate drege cu oua, cu zdrente de ou sau preparata cu oua intregi fiind si mai buna, o adevarata ciorba taraneasca.
Pentru 4-6 portii de ciorbica sunt necesare urmatoarele ingrediente, daca nu se tine post atunci ciorba se poate drege cu oua, cu zdrente de ou sau preparata cu oua intregi fiind si mai buna, o adevarata ciorba taraneasca.
Ingrediente
ciorba de stevie
-3
legaturi stevie tanara
-2
cepe
-3
cartofi
-1
morcov
-1
ardei gras
-2
rotocoale fidea sau taitei
-2
linguri ulei
-1
lingurita pasta de tomate
-2
l bors
-½
l apa
-½
legatura patrunjel verde
Mod
de preparare ciorbă de ștevie
Ciorba
de stevie proaspata se prepara in felul urmator. Frunzele de stevie daca sunt
tinere se lasa asa cum sunt dar daca nu sunt prea tanere atunci se curata atat
de codite cat si de nervuri. Se spala bine sub jet de apa rece si se pune
intr-un castron scursa de apa. Se curata si se spala si celelalte legume apoi
ceapa se taie marunt, cartofii cuburi dar nu prea mari, iar celelalte legume se
taie cubulete, verdeata se spala si se toaca marunt.
Se
picura putin ulei in oala de ciorba si se caleste timp de 2-3 minute la inceput
ceapa picurand si putina apa apoi se adauga si celelalte legume in afara de stevie
care o sa se puna la sfarsit dupa ce a fiert borsul. Se adauga putina apa doar cat sa acopere legumele si se
fierb inabusit timp de zece minute sau pana cand sunt patrunse. Separat se da
in clocot borsul iar cand acesta fierbe se adauga in oala de ciorba peste
legume.
Se
adauga lingurita de bulion si pastele, se lasa sa fiarba trei minute apoi se potriveste gustul de sare si se pun frunzele de stevie, iar dupa inca trei
minute se adauga verdeata proaspata tocata marunt si se opreste focul. Ciorba
de Stevie se serveste calda cu un ardei iute alaturi si patrunjel verde tocat presarat deasupra, dar fiind o mancare de post este minunata si rece fiind foarte racoroasa. Alte retete cu stevie aici, retete de post aici, mancaruri cu legume aici, sau retete de ciorbe aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu