Retete Culinare Focaccia Cu Ceapa Masline Si Ciuperci Reteta De Casa Traditionala Italiana
Un
preparat din aluat imprumutat din bucataria italiana, care nu necesita multa pricepere
in ale bucatariei sau mult timp de pregatire este urmatoarea reteta de focaccia
denumita si paine italiana asemanatoare cu pizza.
Focaccia
se prepara foarte simplu si usor la cuptor in multe variante, cu diverse
legume, branzeturi, carne si bineinteles ierburi aromatice cum ar fi de exemplu
rozmarinul care este nelipsit si merge foarte bine la acest preparat.
Focaccia se serveste inlocuind painea la masa principala, sau ca o gustare sau sandwich. Aluatul fiind asemanator cu cel de scovergi, pizza sau paine este foarte simplu de preparat, urmareste reteta mea pentru o focaccia reusita, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava mare de cuptor.
Ingrediente focaccia de post
-500g
faina
-1
cub drojdie proaspata (25g)
-250ml
apa
-50ml
ulei de masline
-1
ceapa
-50g
masline kalamata sau naturale
-5
ciupercimici champignon
-½
lingurita coriandru
-½ lingurita cimbru
-½
lingurita piper macinat
-½
lingurita sare
-½
lingurita zahar
Mod
de preparare focaccia de casa
-intr-un
castron mare punem drojdia faramitata, zaharul si le dizolvam cu putina apa
calduta si o lasam la crescut,
-dupa
ce a crescut adaugam restul de apa calduta in care am dizolvat sarea si
amestecam bine, apoi incorporam treptat faina,
-incepem sa amestecam si framantam compozitia pana cand obtinem un aluat elastic care nu se
mai lipeste,
-punem aluatul in vas si il acoperim cu un prosop dupa care il lasam la loc
calduros sa creasca pana cand isi dubleaza volumul,
-in
acest timp curatam ceapa si o taiem julien, ciupercile le taiem feliute iar maslinele
le curatam de samburi si le taiem pe jumatate,
-dupa ce aluatul a crescut il rasturnam direct in tava de cuptor unsa cu ulei si
incepem sa-l intindem cu palmele pana la marginea tavii,
-cand
aluatul este intins facem cu varful degetelor niste gropite pe toata suprafata,
apoi ungem cu ulei de masline din belsug,
-presaram
deasupra dupa gust oregano, cimbrusi piper macinat,
-asezam
peste aluat ceapa, maslinele si ciupercile, dupa care le apasam usor in aluat,
-la
sfarsit mai stropim cu putin ulei deasupra si coacem la cuptorul preincalzit la
250 grade aproximativ jumatate de ora sau pana cand focaccia este coapta si
frumos rumenita, eu am folost un cuptor electric turcesc,
-cand
s-a copt dupa gustul nostru mai rumena sau mai putin rumena o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se raceasca si apoi o portionam
dupa preferinta si o putem manca fierbinte, dar si rece este la fel de buna.
Focaccia
de legume, un preparat de post din gastronomia italiana, un aluat asemanator cu
cel de pizza, dar mult mai gros si mai pufos decat acesta, presarat cu ierburi aromatice
si stropit din belsug cu ulei de masline.
Focaccia,
delicioasa, gustoasa, aromata si pufoasa, care se poate manca simpla stropita
dupa gust cu ketchup sau in loc de paine alaturi de salate, branzeturi,
mezeluri, mancaruri gatite sau preparate din carne de orice fel. Alte retete de
post aici, retete de patiserie aici, sau retete din bucataria international si aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu