Retete Culinare Friptura De Miel La Cuptor Cu Vin Reteta Traditionala Dobrogeana De Casa Pentru Pasti
Alaturi
de ouale rosii care sunt un simbol al invierii se mai pregatesc si alte
mancaruri specifice romanesti pentru masa de Pasti cum sunt drobul de miel,
ciorba de miel, friptura de miel, cozonacul cu diverse umpluturi, pasca cu
branza, cornulete cu rahat si nuca, etc.
Alaturi de aceste bucate minunate se pregateste friptura de miel la cuptor, o friptura gustoasa din bucataria romaneasca pregatita traditional special pentru masa de Paște fara de care Sarbatorile Pascale nu ar exista deaorece mielul este insusi Iisus Hristos simbolizand sacrificiul sau.
Cum se face o friptura de miel simpla si rapida urmareste reteta mea.
Alaturi de aceste bucate minunate se pregateste friptura de miel la cuptor, o friptura gustoasa din bucataria romaneasca pregatita traditional special pentru masa de Paște fara de care Sarbatorile Pascale nu ar exista deaorece mielul este insusi Iisus Hristos simbolizand sacrificiul sau.
Cum se face o friptura de miel simpla si rapida urmareste reteta mea.
Ingrediente
friptura de miel
-carne
de miel (pulpe, coaste, sira spinarii)
-1
lingura ulei
-6
fire de usturoi verde
-4
catei de usturoi
-1
lingurita sare, piper, cimbru, boia dupa gust
-250
ml apa
-500ml
vin alb demisec
Mod
de preparare friptura de miel la cuptor
O
reteta simpla si un mod rapid de preparare pentru o friptura la cuptor din
carne de miel este urmatoarea reteta, toate ingredientele se pun dupa gustul
fiecaruia,
-carnea
de miel tanar (10-14kg) se alege si se portioneaza pentru friptura, adica se
aleg pulpe de miel, coaste de miel, sira de miel daca nu cumva se opreste pentru
gratar sub forma de cotlete de miel, normal pulpe si coaste sunt suficiente pentru friptura,
-se
cresteaza usor, se impaneaza cu usturoi verde sau catei de usturoi romanesc, apoi se condimenteaza
dupa gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat, boia de ardei dulce, cimbru
uscat macinat,
-se
unge o tava de cuptor cu foarte putin ulei si se asaza in tava bucatile alese de miel
pentru friptura si se lasa timp de 15 minute sa intre condimentele in
ea,
-ca
sa arate friptura super ok la final, atat coastele cat si pulpele se pun in
tava invers deoarece dupa un timp de coacere la cuptor ele se vor intoarce asa
cum trebuie,
-se
pun cativa catei de usturoi printre bucatile de carne, se toarna o cana de apa
si o cana de vin, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor
pentru 40 minute la 220 grade,
-dupa
acest timp se scoate tava din cuptor, se descopera tava si se intoarce carnea,
se mai adauga o cana de vin, iar printre bucatile de carne se pun coronite impletite
din usturoi verde simbolizand coronita lui Iisus Hristos,
-se
da tava la cuptor pentru inca jumatate de ora, sau pana cand carnea este frumos
rumenita la exterior cu mijlocul moale si suculent, pe parcursul coacerii carnea se stropeste perioadic cu sosul format
in tava,
-cand
friptura din carne de miel este gata se opreste focul si se scoate din cuptor,
se serveste imediat cat timp este calda cu o salata verde sau o salata de sezon
si mult sos din tava,
-dar friptura
de miel este foarte buna si rece sau reincalzita, se pastreaza la rece
acoperita ca sa nu se usuce, sa nu uitam pentru servire de vinul rosu care simbolizeaza sangele lui Iisus si care merge de minune langa friptura ajutand si digestia.
Alte retete de Pasti si aici, sa nu uitam ca deoarece s-a tinut post trecerea de la mancaruri de post la mancaruri de dulce sa se faca cumpatat si cu multa chibzuiala. Pofta Buna!
Alte retete de Pasti si aici, sa nu uitam ca deoarece s-a tinut post trecerea de la mancaruri de post la mancaruri de dulce sa se faca cumpatat si cu multa chibzuiala. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu