Retete Culinare Peste La Gratar Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta Reteta Traditionala Pescareasca Dobrogeana
O
masa de peste este intotdeauna binevenita deoarece pestele este un aliment sanatos si
foarte gustos, iar gatit la gratar sau grill si servit cu mujdei de usturoi si
mamaliguta este si mai bun. Pentru un gratar de peste se poate folosi orice fel
de peste, mie imi place pestele macrou deoarece este un peste gras, nu are oase multe si se mananca repede, se curata repede neavand solzi iar intestinele sunt
foarte putine. Urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii de mancare, bineinteles poti inlocui
macroul cu pestele preferat.
Ingrediente
peste la gratar
-2
pesti macrou (sau scrumbie, caras, pastrav, etc)
-sare,
piper, cimbru macinat dupa gust
-zeama
de lamaie pentru servit
-1
ceasca malai grisat, 3 cesti de apa pentru mamaliga
-1
capatana usturoi mica, sare si ulei pentru mujdei
Mod
de preparare peste la grill
-in
primul rand se curata pestele, se spala bine sub jet de apa rece, se tamponeaza cu
servetele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru peste tot inclusiv in burta lui,
-se
lasa pestele 15 minute deoparte sa prinda gust si arome timp in care se pune
apa pentru mamaliga la fiert cu putina sare, apoi se prepara mujdeiul de
usturoi,
-cand
apa fierbe pentru mamaliga se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu un tel timp de un
minut sa nu faca cocoloase, apoi se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de
20 minute, cand este gata se rastoarna pe o farfurie si se acopera ca sa se
pastreze calda,
-usturoiul
romanesc se curata, se zdrobeste si se freaca la inceput cu putina sare
grunjoasa, apoi se picura ulei si se freaca pana se obtine o crema de usturoi,
se adauga putin otet sau zeama de lamaie dupa gust si se completeaza cu apa pana la consistenta dorita,
-se
incinge un gratar sau un grill si se pune pestele intreg sau desfacut pe
jumatate, se frige mai intai pe partea fara piele pana se rumeneste usor, apoi se
intoarce si pe partea cu piele care o sa scoata mai mult fum si o sa lase mai multa grasime,
-cand
pestele este facut bine adica moale la interior si rumenit la exterior se
asaza pe farfurii si se stropeste imediat cu putin suc de lamaie care o sa dea un plus de gust si aroma carnii, apoi se serveste
cu mamaliga calda si mujdei de usturoi si bineinteles bautura preferata.
Peste
la grill cu mujdei de usturoi si mamaliguta, o mancare de peste delicioasa din
bucataria traditionala romaneasca gatita rapid si acasa in bucatarie, un
preparat din peste servit oricand este pofta de peste, la sfarsit de saptamana
sau in zilele de post cand este dezlegare la peste. Alte retete traditionale
romanesti, retete de peste si aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu