Retete Culinare Pizza De Casa Cu Legume Reteta De Post Rapida
Retete
de pizza facute in casa. O reteta de pizza de post facuta in casa cu legume si
branza tofu, o pizza foarte buna la gust si sanatoasa, gatita simplu si acasa in bucatarie este
urmatoarea reteta de pizza, o pizza cu legume preparata rapid in perioadele de
post sau pentru atunci cand dorim sa mancam o pizza fara carne. Reteta este
foarte simpla, pentru o tava rotunda cu diametrul de 30cm avem nevoie de urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
blat de pizza
-2
cani faina (500g)
-1
cana apa (250ml)
-1
cub de drojdie (25g)
-1
lingura ulei
-½
lingurita zahar
-½
lingurita sare
Ingrediente
compozitie pizza de post
-5
ciuperci champignon brune
-1
ceapa
-10
masline kalamata negre
-50g
branza tofu
-1
ardei iute
-1
lingura ulei
-4
linguri ketchup
-sare,
piper macinat si busuioc dupa gust
Mod
de preparare pizza de casa
In
primul rand se prepara un ketchup de casa mult mai bun decat cel de cumparat, o
reteta simpla de ketchup este aici. Cand acesta este gata se lasa la racit timp in care se
prepara aluatul pentru blatul de pizza.
Cum se face un blat de pizza moale si pufos urmareste reteta mea, se procedeaza identic ca la prepararea aluatului de scovergi iar modul de preparare este aici.
Cum se face un blat de pizza moale si pufos urmareste reteta mea, se procedeaza identic ca la prepararea aluatului de scovergi iar modul de preparare este aici.
Se
pune intr-un castron drojdia si se framanta bine cu putin zahar pana cand este
complet dizolvata, se adauga apa calduta, un praf de sare si putin ulei si se
amesteca, apoi se incorporeaza treptat faina si apoi se framanta pana se obtine un aluat
elastic si nelipicios. Aluatul se lasa in castron acoperit cu un prosop timp de
jumatate de ora sa creasca intr-un loc calduros.
In acest timp se pregatesc legumele care se curata, se spala si se taie astfel, ceapa se taie rondele care apoi se desfac, ciupercile se taie felii, maslinele se taie pe jumatate indepartand samburii, branza tofu se taie cubulete, ardeiul iute se taie rondele. Se pregateste tava de cuptor rotunda care se unge cu putin ulei.
In acest timp se pregatesc legumele care se curata, se spala si se taie astfel, ceapa se taie rondele care apoi se desfac, ciupercile se taie felii, maslinele se taie pe jumatate indepartand samburii, branza tofu se taie cubulete, ardeiul iute se taie rondele. Se pregateste tava de cuptor rotunda care se unge cu putin ulei.
Se
rastoarna aluatul dospit pe blatul de lucru presarat cu putina faina si se mai
framanta putin, apoi cu sucitorul se intinde intr-o foaie potrivit de groasa de
marimea tavii de cuptor. Se asaza aluatul frumos in tava iar daca ramane
surplus de coca pe margini atunci se strange invartindu-l spre interior. Se
intinde pe toata suprafata blatului un strat subtire de ketchup apoi se asaza
branza tofu apoi legumele. Se presara dupa gust putina sare, piper macinat si busuioc, se
stropeste cu putin ulei si se da tava cu pizza la cuptor pentru 20-30 minute la 250 grade
sau pana cand este gata, eu am folosit un cuptor electric.
Cand
pizza este gata se portioneaza si se serveste calda cu ketchup de casa, dar
fiind o mancare de post merge servita si rece ca o gustare sau ca un fel de
mancare, blatul nu se intareste ca pizza cumparata de la pizzarie, ramane proaspat si pufos chiar si a doua zi, alte retete de post
aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu