Retete Culinare Strudel Cu Spanac Si Ceapa De Post Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
Un
preparat culinar de patiserie, un aperitiv de post care merge gatit foarte simplu
si rapid si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de strudel cu spanac, o
gustare sanatoasa si ceva de mancare gustos si satios foarte simplu si usor de pregatit.
Cum se face strudel cu spanac de post si cum se pregateste umplutura cu spanac pentru strudel urmareste reteta mea usoara, pentru sapte strudele de casa sunt necesare urmatoarele ingrediente.
Cum se face strudel cu spanac de post si cum se pregateste umplutura cu spanac pentru strudel urmareste reteta mea usoara, pentru sapte strudele de casa sunt necesare urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
strudel de post
-400g
foi de placinta (1 pachet)
-700g spanac proaspat
-500g
ceapa
-2 linguri ulei pentru umplutura
-3 linguri ulei pentru foi
-3 linguri ulei pentru foi
-1
lingurita piper macinat
-1 lingurita sare
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru macinat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita cimbru macinat
Mod
de preparare strudel cu ceapa si spanac
-curatam
spanacul de codite si il spalam bine sub jet de apa rece,
-curatam ceapa si o tocam marunt,
-dezghetam foile de placinta in frigider sau la temperatura camerei,
-intr-o cratita punem putin ulei la incins si calim ceapa adaugand cantitatea de sare pana
cand aceasta se inmoaie si devine sticloasa,
-condimentam dupa gust cu piper negru macinat, boia de ardei dulce, cimbru macinat si amestecam bine,
-adaugam peste ceapa frunzele de spanac si le calim impreuna pana cand acestea
s-au inmuiat, tinem spanacul pe foc putin pana cand zeama scade,
-gustam si mai adaugam sare si piper daca este cazul, compozitia trebuie sa fie usor condimentata,
-desfacem foile de placinta si le taiem in doua,
-luam cate 4-5 foi pe care le punem una peste cealalta stropite in prealabil
cu putin ulei intre ele,
-asezam pe foaia de deasupra un strat cu umplutura de spanac, indoim putin marginile
exterioare si apoi indoim strudelul in trei parti, avand grija ca imbinatura sa ramana
dedesubt ca sa nu se imprastie compozitia,
-luam strudelul cu spanac format si il ungem deasupra cu putin ulei,
-procedam asemanator cu restul strudelelor cu spanac dupa care le asezam intr-o
tava cu putin spatiu intre ele,
-coacem tava in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 35 minute, eu am folosit un cuptor electric,
-cand strudelele s-au copt si sunt frumos rumenite se lasa putin sa se raceasca,
apoi se pot manca calde, dar mai ales dupa ce s-au racit, fiind foarte bune si gustoase.
Strudel de casa gustos si rapid de preparat, o mancare de post si un preparat de post cu un gust minunat de ceapa si spanac imposibil sa nu-ti placa. Strudele cu spanac, crocante, aromate, gustoase si consistente cu o umplutura de spanac gustoasa si satioasa, o gustare si un aperitiv minunat, hranitor si sanatos care chiar tine de foame si merge foarte bine servit oricand dar mai
ales in perioada postului cand avem nevoie de mai multe legume verzi bogate in
minerale. Alte retete de post, retete de placinte aici sau retete de strudele aici. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu