Retete Culinare Supa Crema De Linte Rosie Reteta De Post Traditionala De Casa
Lintea
este o leguma foarte sanatoasa, bogata in proteine, antioxidanti, vitamine, minerale
si fibre, se prepara usor avand timpul de fierbere redus, este foarte indragita
in special de vegetarieni care isi suplinesc nevoia de proteine consumand acest
aliment, dar mai este des pregatita si in bucataria asiatica, arabeasca si turceasca. Lintea mai merge gatita foarte simplu si usor si cu orez, legume si
bineinteles carne. Lintea rosie este de obicei preparata in supe creme iar
lintea verde in alte preparate culinare (tocana, ghiveci) fiind o alternativa la fasole care are
timpul de fierbere mai indelungat.
Supa
crema de linte rosie cu chimen si crutoane, un fel de mancare gatit rapid acasa
in bucatarie, o reteta de post si ceva de mancare sanatos si gustos gata in
doar 20 minute, urmareste reteta mea pentru o supa de linte reusita,
ingredientele sunt pentru aproximativ patru portii.
Ingrediente
supa de linte rosie
-250g
linte rosie
-3
morcovi tineri
-1
ceapa
-1l
apa
-½
lingurita menta uscata
-1
lingurita seminte de chimen
-sare
dupa gust
-menta
proaspata pentru servit
-ulei
de masline pentru sevit
-zeama
de lamaie pentru servit
-crutoane
pentru servit
Mod
de preparare supa crema de linte
-se
pune lintea sa fiarba si se spumeaza cand este cazul,
-se
adauga restul de legume curatate si taiate in bucati,
-se
adauga seminte de chimen si se continua fierberea timp de 15 minute,
-dupa
acest timp se opreste focul si se scoate din zeama daca este prea multa,
-se
adauga menta uscata si se mixeaza atat lintea cat si restul de legume cu
ajutorul unui mixer vertical, se adauga supa de linte pana la consistenta dorita,
-se
potriveste gustul de sare si se serveste dupa gust supa crema cu crutoane, menta
proaspata tocata marunt, suc de lamaie si ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu