Retete Culinare Chec Super Pufos Cu Nuca Si Cacao Reteta Desert De Casa Traditional Simplu Si Rapid
Checul
este o reteta de cofetarie si patiserie, este cel mai simplu desert de casa
care reuseste sigur, este o prajitura rapida gatita si acasa in bucatarie
dintr-o compozitie obtinuta dintr-un amestec de oua, faina, unt, zahar si praf
de copt, compozitia se pune intr-o forma de chec dreptunghiulara si se coace la cuptor.
Se poate face un chec simplu (pandispan) sau cu un adaos de cacao, mieji de
nuca, fructe, fructe confiate, rahat, stafide (chec cu cacao, chec cu nuca).
Un
preparat binevenit oricand este chec-ul cu nuci, cum se face un chec de casa gustos
si reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tava de
chec simplu si ieftin cu diametrul de 30x13x7,5cm.
Ingrediente
chec cu nuci
-5
oua
-1
cana faina alba (250g)
-1
cana zahar tos (250g)
-1
varf de lingurita praf de copt
-1
pliculet zahar vanilat
-coaja
rasa de la o lamaie
-1 lingurita
ulei
-1
lingura cacao
-1
lingurita esenta de rom
-1
varf de lingurita sare
-6
nuci
Mod
de preparare chec de casa cu nuci si cacao
-ouale
le separam albusuri de galbenusuri in doua castroane separate,
-adaugam
un praf de sare peste ele si apoi batem albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea
de zahar pana cand zaharul este dizolvat complet si se obtine o bezea tare care
face moturi,
-coaja
rasa de lamiae o adaugam peste bezea,
-galbenusurile
le mixam impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si uleiul pana cand zaharul
este dizolvat complet si obtinem o compozitie cremoasa,
-faina o amestecam cu praful de copt,
-compozitia
de galbenusuri o turnam peste bezea apoi cu miscari circulare o amestecam cu
grija ca sa ramana aerata,
-incorporam treptat si faina amestecand usor cu o lingura sau cu o furculita astfel
incat compozitia finala sa ramana cat mai aerata,
-scoatem trei linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao si esenta de rom,
-pregatim o forma dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt,
-turnam compozitia de chec alba in tava si presaram deasupra miez de nuca maruntit,
-deasupra turnam compozitia de cacao si cu o scobitoare amestecam cu miscari
circulare formand arabescuri dupa care presaram nuci,
-se
coace chec-ul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 30-40 minute pana
cand se coace si trece testul scobitorii,
-dupa
ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii
si se serrveste,
-chec-ul
merge mancat simplu sau servit la un ceai, la o cana cu lapte simplu sau cu
cacao, etc.
Chec
cu nuci, un desert dulce, pufos si aromat cu nuci din belsug care merge oricand
ne dorim ceva bun si dulce, fiind mereu indragit de toata lumea si mereu un
desert sau o gustare la moda. Alte retete de dulciuri,
deserturi si prajituri aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu