Retete Culinare Drob Din Carne Si Ficat De Pui Reteta Aperitive Traditionale De Casa Pentru Paste
Un
alt preparat specific de Paște pentru aceia care nu agreaza mirosul carnii de
miel este urmatoarea reteta de drob de pui. Drobul de pui este un fel de
mancare, o gustare si un aperitiv foarte gustos din bucataria traditionala
romaneasca care merge foarte bine servit atat cald cat si rece fiind nelipsit cu ocazia Sarbatorilor Pascale.
Cum
se face drobul de pui pentru Paști urmareste reteta mea, eu o sa gatesc un drob
de pui cu organe calite la tigaie, o reteta de drob simpla si foarte usor de
preparat. Urmatoarele ingredientE sunt necesare pentru o tava de chec cu
dimensiunile de 30x17x7,5 cm.
Ingrediente
drob de pui cu ficatei
-500g
ficat de pui
-2
pulpe de pui mari
-2
legaturi marar verde
-2
legaturi patrunjel verde
-3
legaturi ceapa verde
-1
ceapa galbena
-6
oua
-¾
lingurita sare
-½
lingurita piper negru macinat
-½
lingurita boia de ardei dulce
-50
ml ulei
-1
foaie de placinta
Mod
de preparare drob de pui cu carne tocata
-pulpele de pui se spala si se pun in apa rece la fiert, dupa care se
spumeaza si se lasa sa fiarba acoperite cu capac la foc potrivit pana cand sunt aproape gata,
-dupa
ce au fiert (dar nu prea tare) se scot din apa si se lasa sa se raceasca,
-ficateii
de pui se curata si se spala,
-ceapa
galbena se curata de coaja, se spala si se toaca marunt,
-intr-o
tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa sa se caleasca putin, apoi se adauga ficatul,
-se
lasa totul sa se caleasca impreuna pana cand ficatul este prajit,
-se
ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca,
-intre
timp carnea de pui s-a racit si se poate dezosa si taia in cubulete mici,
-procedam
asemanator si cu ficatul de pui,
-curatam
si spalam ceapa verde si o taiem marunt,
-spalam
mararul si patrunjelul si le tocam marunt,
-punem
toate ingredientele intr-un castron incapator si le amestecam bine, adaugam inclusiv uleiul si ceapa calita din tigaia in care am prajit ceapa si ficateii,
-adaugam
sare, piper si boia si le potrivim dupa gustul fiecaruia,
-la
sfarsit adaugam deasupra 5 oua si le amestecam bine,
-pregatim
o tava de cuptor dreptunghiulara si o ungem bine cu ulei dupa care asezam in ea cu grija o
foaie de placinta,
-punem
peste foaia de placinta compozitia de drob si o acoperim deasupra cu foaia de
placinta unsa cu putin ulei,
-batem
un ou si ungem drobul deasupra dupa care il introducem in cuptorul preincalzit
la temperatura de 200 grade timp de 30 minute,
-dupa acest interval de timp il scoatem si il mai ungem cu ou batut dupa care il mai lasam
10 minute sa se rumeneasca,
-cand drobul de pui este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca,
-daca
ne place sa mancam drobul cald il putem lasa doar 10 minute sa se raceasca si apoi
il putem taia felii mai groase ca sa nu se rupa,
-daca
nu ne grabim il lasam sa se raceasca in voie si apoi il putem taia felii de
grosimea dorita.
Drob
de pui, foarte bun, gustos si aromat cu multa verdeata cu miros imbietor potrivit
pentru Sarbatorile de Paste si Pastele Blajinilor, sau pentru orice alta ocazie cand vrem
sa pregatim ceva bun pentru cei dragi.
Drob de pui, un preparat traditional romanesc nelipsit de pe mesele noastre care merge foarte bine servit cu oua vopsite si cu salata verde, ceapa verde, ridichi sau mustar, alaturi de un pahar de vin bun rosu. Alte retete de Pasti si aici sau retete de drob aici. Pofta Buna! Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!
Drob de pui, un preparat traditional romanesc nelipsit de pe mesele noastre care merge foarte bine servit cu oua vopsite si cu salata verde, ceapa verde, ridichi sau mustar, alaturi de un pahar de vin bun rosu. Alte retete de Pasti si aici sau retete de drob aici. Pofta Buna! Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu