Retete Culinare Dulceata De Visine Clasica Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana Pentru Iarna
O
dulceata de casa cu un gust deosebit care se prepara foarte simplu si usor si
acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de dulceata de visine. Este o dulceata
foarte aromata imposibil sa nu-ti placa si sa-i rezisti, pentru doua borcane de 500g sunt
necesare urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
dulceata de visine
-1
kg visine coapte
-1
kg zahar tos
-1
pliculet sare de lamaie
Mod
de preparare dulceata de visine intregi
-visinele
se spala si se curata de codite si samburi,
-se
pun visinile curatate intr-un vas cu fundul mai gros, se adauga si zaharul si
se amesteca usor,
-se
pune imediat pe foc si se amesteca periodic in primele cinci minute pana cand
compozitia incepe sa fiarba si zaharul este topit complet,
-la
inceput o sa se formeze o spuma care se poate aduna sau se poate foarte bine lasa
asa,
-se
fierbe dulceata la foc mediu minim 60 minute pana cand se formeaza un sirop
legat,
-dupa
acest timp se verifica periodic consistenta siropului, se pune o lingurita de
sirop pe o farfurie iar dupa ce s-a racit se va observa consistenta siropului,
-cand
dulceața de visine este gata se adauga sarea de lamaie, se amesteca bine si se
opreste focul,
-dulceata
se pune imediat cat timp este fierbinte in borcane bine sterilizate inainte, se
acopera cu capace si se intorc borcanele cu capacul in jos timp de cinci
minute,
-se
lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.
Dulceata
de visine de casa, o reteta de dulceata pentru iarna foarte aromata si
gustoasa, este ideala servita ca un desert simplu si ceva dulce, pentru uns sau umplut clatite, pentru ornat un gris cu lapte
sau orez cu lapte, intinsa la un mic dejun pe paine cu unt, etc.
Dulceata de casa se pastreaza in camara la o temperatura constanta ferita de razele de soare, tine foarte bine minim trei ani. Alte retete de gemuri si deserturi pentru iarna si aici. Pofta Buna!
Dulceata de casa se pastreaza in camara la o temperatura constanta ferita de razele de soare, tine foarte bine minim trei ani. Alte retete de gemuri si deserturi pentru iarna si aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu