Retete Culinare Paste Cu Branza Sau Macaroane Cu Branza Reteta Simpla Taraneasca De Casa
Un
fel de mancare gustos si rapid de preparat care poate fi servit atat ca o
mancare consistenta, o gustare rapida dar si ca un desert delicios este urmatoarea reteta de
paste cu branza sau macaroane cu branza. Acest preparat culinar din gastronomia romaneasca foarte caloric bogat
in carbohidrati intalnit si gatit aproape in orice bucatarie este gata in doar zece
minute, in bucataria internationala este servit ca paste cu crema de branza sau
sos de branza. La
noi in bucataria romaneasca nu este obiceiul de a se amesteca pastele fierte cu
o crema de branza, dar pot spune ca reteta de macaroane cu branza traditionala
asa cum o gatim noi taraneste este mult mai buna.
Cum
se face macaroane cu branza o reteta de mancare ca la mama acasa urmareste
reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru patru portii.
Ingrediente
paste cu branza de casa
-500g
paste fainoase (macaroane, spaghete, penne, spirale, melci)
-250g
branza telemea putin sarata
-3
linguri ulei sau unt de masa
-1
lingurita sare grunjoasa
-2l apa
pentru fiert pastele
-zahar
tos pentru servit pastele
Mod
de preparare macaroane cu branza de casa
-tipul
de paste fainoase alese se fierbe in apa suficienta cu putina sare conform indicatiilor de
pe ambalaj, dar cele mai bune si mai sanatoase sunt cele fierte un minut mai putin adica al dente,
-cat
timp apa pentru paste este pe foc la fiert se pregatesc celelalte ingrediente,
branza se da pe razatoarea mare sau pur si simplu se piseaza cu o furculita sau
intre degete mai grosier, iar intr-o tigaita se pune putin ulei care o sa se incinga la final,
-mie
imi plac pastele cu branza si cu ulei incins asa cum cum se prepara reteta de paste cu branza taranesti, au un alt fel de gust dar le poti
face si cu unt daca uleiul nu este pe gustul tau,
-cand
apa fierbe se pun pastele si se amesteca, eu am ales sa gatesc penne cu branza,
sunt cele mai gustoase si usor de preparat,
-pastele
se amesteca periodic iar cand timpul de fierbere a trecut se clatesc sub jet de
apa calda si apoi se scurg bine de apa,
-se
pun inapoi pe foc si se adauga brânza rasa deasupra si se amesteca usor, se da focul mic de
tot si se aprinde focul si se incinge uleiul din tigaita,
-pastele
impreuna cu branza rasa se amesteca pe foc timp de doua minute ca sa se pastreze calde dar fara sa se
topeasca branza, apoi se stropesc cu ulei incins si se amesteca bine, se
opreste focul si se lasa doua minute dupa care se amesteca din nou si se pun in
farfurii,
-in
loc de ulei se poate pune unt dar mult mai bune sunt cele cu ulei, se servesc simple
asa cum sunt sau pudrate cu zahar ca pe ceva de mancare dulce si bun.
Macaroane
cu brânză si zahar, o reteta de macaroane cu branza de casa cu amintiri placute inca din copilarie, o mancare sanatoasa, hranitoare si consistenta care-ti reda energia necesara pentru intreaga zi si de care ar trebui sa ne reamintim s-o gatim mai des. Alte retete traditionale, retete cu paste sau mancaruri cu paste aici, sau macaroane cu branza la cuptor aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu