Retete Culinare Friptura De Curcan La Cuptor Cu Bere Reteta Simpla De Casa Dobrogeana
Cum
se face friptura de curcan la cuptor urmareste reteta mea, eu o sa prepar o friptura din pulpe
de curcan la cuptor in sos de bere, ca garnitura alaturi de friptură am ales
cartofi noi prajiti si salata verde. Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru patru
portii de friptura cu salata si cartofi prajiti, iar timpul de preparare este de aproximativ 90 minute.
Ingrediente
friptura de curcan
-2
pulpe de curcan (1,5 kg total)
-250ml
bere blonda 5% alcool
-1
lingura ulei
-½ lingurita sare,
piper, cimbru, usturoi si boia
-1
salata verde pentru salata
-4
fire ceapa verde pentru salata
-4
cartofi pentru prajit
-200ml
ulei pentru prajit cartofii
Mod
de preparare friptura de curcan cu bere
-pulpele
de curcan se parlesc la flacara aragazului si se spala bine sub jet de apa rece
apoi se scurg bine de apa,
-fiecare
pulpa de curcan se cresteaza pe ambele parti de 2-3 ori cu un cutit bine
ascutit, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat,
usturoi granulat, boia de ardei dulce si cimbru macinat,
-se
asaza pulpele in tava si se lasa acoperite timp de 20 minute sa intre aromele
in ele, apoi se toarna berea usor in tava si se da tava acoperita la cuptor pentru
60 minute la 200 grade, eu am folosit o tava yena cu capac,
-dupa
acest timp se descopera tava si se intoarce carnea, apoi se da la cuptor pentru
inca 30 minute, iar cat timp sta la cuptor sa se rumeneasca se stropeste periodic cu sosul
format in tava,
-in
acest timp se prajesc cartofii si se face salata de sezon din salata verde si
ceapa verde,
-cand
friptura este gata si frumos rumenita se scoate carnea din tava si se portioneaza, se asaza in
farfurii bucati de carne de curcan gatita la cuptor, se stropeste carnea cu sos
de bere din tava, alaturi se pun carofi si salata,
-un
secret pentru salata verde dar si pentru salata de varza dulce, dupa ce salata este
gata si a fost asezonata dupa gust cu putin ulei, sare si otet …se presara putin zahar
tos deasupra inainte de servire si nu se mai amesteca. Pofta Buna!
Cate
ceva foarte pe scurt despre carnea de curcan.
-o
carne de culoare alba saraca in grasimi si bogata in proteine de calitate,
aminoacizi naturali indispensabili dintr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata,
-o
carne foarte gustoasa si sanatoasa simplu si usor de gatit in bucatarie, preparate din curcan cel mai des gatite:
ciorba de curcan, friptura de curcan, gratar de curcan, curcan umplut, etc.
-o
carne usoara fiind recomandata in diete si nutritie, in alimentatie de la
copii pana la batrani, gatita corect si consumata cu bun simt,
-singura grasime se afla in piele, daca nu se consuma pielea se indeparteaza si grasimea din alimentatie,
-singura grasime se afla in piele, daca nu se consuma pielea se indeparteaza si grasimea din alimentatie,
-in
bucataria americana friptura din carne de curcan este unul dintre felurile
principale de mancare servite la masa de Ziua Recunostintei,
-in
bucataria romaneasca carnea de curcan fiind mai usor de digerat a ajuns sa fie
inclusa cu succes si in meniul pentru masa de Paste, Craciun si Anul Nou, rezultand multe
feluri de mancare si preparate mai dietetice, ex: piftie de curcan, sarmalute de
curcan, curcan la cuptor, carne de curcan la gratar, etc. Alte
retete traditionale romanesti, retete de fripturi si aici.
O friptura foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergere