Retete Culinare Snitele Din Piept De Pui Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
Un
preparat culinar tare gustos gatit foarte simplu si rapid si acasa in bucatarie
este urmatoarea reteta de snitele si anume snitele din piept de pui. Acest
preparat din carne de pui este un fel de mancare gatit foarte des in bucataria
traditionala romaneasca si foarte apreciat, este servit atat cald sub forma de
friptura la masa de pranz alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure
de cartofi si o salata verde sau salata de varza dulce, cat si rece servit ca o gustare, aperitiv
sau sandvis rapid.
Cum se face un snitel de pui reusit urmareste reteta mea, ingredientele de mai jos sunt necesare pentru aproximativ 10-12 snitele. Alte preparate asemanatoare, snitele de porc aici sau cordon bleu aici.
Cum se face un snitel de pui reusit urmareste reteta mea, ingredientele de mai jos sunt necesare pentru aproximativ 10-12 snitele. Alte preparate asemanatoare, snitele de porc aici sau cordon bleu aici.
Ingrediente
snitele de pui pane
-1
piept de pui
-3
oua
-4-5
linguri faina
-100ml
lapte sau apa minerala ori plata
-½
lingurita sare
-½
lingurita piper negru macinat
-ulei
pentu prajit
Mod
de preparare snitel de pui pane
-folosim
pieptul de pui de la un pui, sau il putem cumpara gata portionat, insa eu prefer
sa-l folosesc pe cel de la un pui din motive de prospetime,
-asa
dar pieptul de pui se dezoseaza si se curata de piele,
-se
taie in doua bucati, apoi fiecare se taie in felii cat mai subtiri,
-se
pun bucatile de piept pe un fund de bucatarie, se acopera cu o folie alimentara
si apoi se subtiaza batandu-le cu un ciocan special de snitele pe ambele parti,
-dupa
ce am obtinut carnea pentru snitele le condimentam pe ambele parti cu sare si piper,
-spargem
ouale intr-un castron, adaugam putina sare si apoi le batem bine dupa care adaugam
faina si lapte si le amestecam bine sa nu faca cocoloase,
-punem
o tigaie cu ulei la incins,
-luam
fiecare snitel si il trecem prin compozitia pane pregatita anterior pana este acoperit
complet, apoi il punem in tigaie sa se prajeasca frumos pe ambele parti pana devine auriu,
-procedam
asemanator cu toate snitelele dupa care le scoatem intr-o farfurie pe un
servetel sa absoarba surplusul de ulei.
Snitele
de pui, un preparat delicios din carne de pui crocant la exterior si moale si
pufos la interior, este atat de bun incat se mananca aproape cu orice, foarte bune,
gustoase si sanatoase indragite de toata lumea, de la cei mici pana la cei mari
care se pot manca fierbinti alaturi de cartofi prajiti, piure de cartofi si salata
verde, de rosii si castraveti, castraveti murati si gogosari in otet.
Snitelele de pui sunt foarte gustoase si reci sub forma de sandvis cu paine proaspata si branza,
sau cu mustar, ketchup sau o maioneza.
Snițele
de pui, cele mai des preparate romanesti cu orice ocazie cand vrem ceva bun,
gustos si hranitor. Alte retete traditionale, retete de
snitele aici sau retete de fripturi aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu