26.05.2019

Snitele de pui reteta

Retete Culinare Snitele Din Piept De Pui Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana



Snitele de pui reteta,

Un preparat culinar tare gustos gatit foarte simplu si rapid si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de snitele si anume snitele din piept de pui. Acest preparat din carne de pui este un fel de mancare gatit foarte des in bucataria traditionala romaneasca si foarte apreciat, este servit atat cald sub forma de friptura la masa de pranz alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi si o salata verde sau salata de varza dulce, cat si rece servit ca o gustare, aperitiv sau sandvis rapid. 
Snitele cu cartofi prajiti si salata reteta,

Cum se face un snitel de pui reusit urmareste reteta mea, ingredientele de mai jos sunt necesare pentru aproximativ 10-12 snitele. Alte preparate asemanatoare, snitele de porc aici sau cordon bleu aici

Ingrediente snitele de pui pane 
-1 piept de pui 
-3 oua 
-4-5 linguri faina 
-100ml lapte sau apa minerala ori plata 
-½ lingurita sare 
-½ lingurita piper negru macinat 
-ulei pentu prajit 

Mod de preparare snitel de pui pane 
-folosim pieptul de pui de la un pui, sau il putem cumpara gata portionat, insa eu prefer sa-l folosesc pe cel de la un pui din motive de prospetime, 
-asa dar pieptul de pui se dezoseaza si se curata de piele, 
-se taie in doua bucati, apoi fiecare se taie in felii cat mai subtiri, 
-se pun bucatile de piept pe un fund de bucatarie, se acopera cu o folie alimentara si apoi se subtiaza batandu-le cu un ciocan special de snitele pe ambele parti, 
-dupa ce am obtinut carnea pentru snitele le condimentam pe ambele parti cu sare si piper, 
-spargem ouale intr-un castron, adaugam putina sare si apoi le batem bine dupa care adaugam faina si lapte si le amestecam bine sa nu faca cocoloase, 
-punem o tigaie cu ulei la incins, 
-luam fiecare snitel si il trecem prin compozitia pane pregatita anterior pana este acoperit complet, apoi il punem in tigaie sa se prajeasca frumos pe ambele parti pana devine auriu, 
-procedam asemanator cu toate snitelele dupa care le scoatem intr-o farfurie pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. 
Snitele reteta,

Snitel de pui reteta,

Snitele de pui, un preparat delicios din carne de pui crocant la exterior si moale si pufos la interior, este atat de bun incat se mananca aproape cu orice, foarte bune, gustoase si sanatoase indragite de toata lumea, de la cei mici pana la cei mari care se pot manca fierbinti alaturi de cartofi prajiti, piure de cartofi si salata verde, de rosii si castraveti, castraveti murati si gogosari in otet. 

Snitelele de pui sunt foarte gustoase si reci sub forma de sandvis cu paine proaspata si branza, sau cu mustar, ketchup sau o maioneza.
Snițele de pui, cele mai des preparate romanesti cu orice ocazie cand vrem ceva bun, gustos si hranitor. Alte retete traditionale, retete de snitele aici sau retete de fripturi aici. Pofta Buna!
Friptura de pui reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu