Retete Culinare Peste Pane Cu Marar Reteta Pescareasca Dobrogeana Rapida Si Usoara De Casa
Nu
conteaza cum vrei sa-i spui, peste pane cu marar sau snitele de peste, gustul
conteaza cel mai mult si o sa te dea pe spate imediat ce-l gusti, mai ales daca
folosesti pește hamsie gustul si aroma nu se discuta.
In fiecare an cand este sezonul hamsiilor eu nu ratez nici-o ocazie de a gati orice reteta cu hamsii, imi place cel mai mult hamsie prajita pe scobitoare, hamsie pane cu marar sau ciorba de hamsie. Cum se face un aluat pentru peste pane sau cum se face cea mai simpla si mai gustoasa reteta de peste pane urmareste reteta mea.
In fiecare an cand este sezonul hamsiilor eu nu ratez nici-o ocazie de a gati orice reteta cu hamsii, imi place cel mai mult hamsie prajita pe scobitoare, hamsie pane cu marar sau ciorba de hamsie. Cum se face un aluat pentru peste pane sau cum se face cea mai simpla si mai gustoasa reteta de peste pane urmareste reteta mea.
Hamsia
pane cu marar este un fel de mancare gustos si delicios, crocant la exterior si moale si aromat la interior cu un gust inconfundabil de marar verde si carne de peste dulce, care merge servit atat ca o mancare de peste calda sau rece dar si ca o
gustare rapida sau un aperitiv cu peste super bun. Sa mai amintesc ce sandvich-uri poti face cu
hamsie prajita pane? Sa pui intre felii de paine frunze de salata verde si
hamsii pane prajite proaspete, ramane la gustul si imaginatia fiecaruia.
Ingrediente
hamsie pane
-1
kg hamsie proaspata
-1
lingurita rasa sare grunjoasa
-2 linguri faina pentru pudrat
-2 linguri faina pentru pudrat
-scobitori
pentru prinsi pestii
-200ml
ulei pentru prajit pestii
Ingrediente
aluat pane pentru peste
-2
oua
-4
linguri faina
-150ml
apa sau lapte
-½
legatura marar verde
-un
praf de sare
Mod
de preparare hamsie pane cu marar
-in
primul rand se curata hamsiile de capete si intestine, se spala bine sub jet de
apa rece si se scurge bine de apa presandu-le usor cu palmele,
-hamsiile
scurse bine de apa se pudreaza cu sare dar nu prea multa ca sa ramana totusi
gustul dulce al pestelui, se amesteca cu mana ca sa intre sare uniform in toti
pestii,
-se
pastreaza la rece timp de zece minute sa-si ia gust de sare apoi se pun pe scobitoare,
se infig pe cate-o scobitoare 4-5 pestisori in functie de marimea lor,
-acum
se prepara rapid un aluat pane astfel, se bat spuma ouale cu un praf de sare
apoi se incorporeaza treptat faina turnata in ploaie sa nu faca cocoloase,
-compozitia
rezultata se dilueaza cu apa sau lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare
cu cea de clatite sau ca o smantana groasa care curge,
-in
compozitia pane se pune apoi marar verde tocat marunt si se amesteca bine,
-se
incinge putin ulei intr-o tigaie, se trece fiecare grup de peste pe scobitoare
prin faina apoi prin aluat pana sunt complet acoperiti de aluat, apoi se pun in ulei sa se
prajeasca,
-se
intorc pe ambele parti pana cand sunt usor rumeniti apoi se scot intr-un castron pe
servetete ca sa absoarba excesul de ulei,
-se
servesc imediat cat timp sunt calzi cu paine proaspata de casa, dar si dupa ce s-au racit sunt foarte buni.