Retete Culinare Mancare De Ardei Umpluti Cu Carne De Porc Si Orez Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
Ardei umpluti, un fel de mancare gatita foarte gustoasa din bucataria romaneasca care poate fi preparata in functie de umplutura ardeilor, o mancare de dulce (ardei umpluti cu carne tocata), sau o mancare de post (ardei umpluti de post), ardei umputi cu orez, ciuperci sau legume.
Reteta
traditionala de ardei umpluți cu carne este foarte simpla de realizat,
ingredientele principale folosite pentru acest preparat culinar gustos sunt: ardei
grasi galbeni sau gogosari, carne tocata de porc, vita, pui, curcan, peste sau un
amestec de carne vita-porc, ceapa, orez, rosii sau bulion, condimente si plante
aromatice dupa gust.
Ardeii
umpluti sunt apoi fierti intr-o cratita cu apa si rosii pasate, cand sunt gata
se servesc calzi sau reci cu smantana sau iaurt. Cum se prepara ardei umpluti
de casa, niste ardei umpluti taranesti ca la mama acasa urmareste reteta mea,
ingredientele sunt pentru 5-6 portii.
Ingrediente pentru ardei umpluti cu carne
-750g
carne de porc tocata (pulpa, spata)
-10
ardei grasi potriviti ca marime
-3
cepe potrivite
-2
linguri ulei
-2
linguri cu varf orez
-2
linguri pasta de tomate
-4 rosii mari bine coapte
-½
lingurita sare, piper macinat, cimbru si boia dupa gust
-½
legatura patrunjel verde
Mod de preparare ardei umpluti cu carne si orez
Cum se fac ardeii umpluti cu carne si orez urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-se
alege o carne de porc nu prea grasa, o carne de la pulpa sau spata de porc este ok,
-carnea
se toaca cu masina de tocat carne si se pastreaza la rece,
-ceapa
se curata, se spala si se toaca marunt,
-patrunjelul
proaspat se spala si se toaca marunt,
-rosiile
se spala si se dau pe razatoarea mare eliminand cotorul si coaja,
-se
incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste la inceput ceapa pana
devine sticloasa,
-se
adauga carnea tocata si se amesteca pe foc pana se albeste,
-se
adauga bulion, sare si condimente dupa gust,
-se
adauga orez, se mai tine compozitia pe foc amestecand continuu 2-3 minute,
apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca,
-se
aleg niste ardei de marime medie, sa fie rotunzi si cat de cat sa fie egali
intre ei,
-se
spala, li se taie coditele si capacele si se curata fiecare ardei de cotor si
seminte,
-in
compozitia de carne se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si se
amesteca,
-se
umple fiecare ardei cu umplutura de carne si orez,
-se
asaza ardeii umpluti unii langa altii cu taietura in sus intr-o craticioara mai
inalta,
-se
acopera fiecare ardei umplut cu capacul taiat, se toarna printre ei rosiile pasate cu sucul de
rosii rezultat si se completeaza apoi cu apa cat sa acopere ardeii aproximativ 75%,
-se presara putina sare, se acopera craticioara cu capac si se fierbe la foc moderat timp de jumatate de
ora,
-la
final se orneaza cu patrunjelul verde ramas si se servesc cat timp sunt fierbinti,
-se
pun in fiecare farfurie cate doi ardei umpluti, 3-4 linguri de sos care este foarte bun si aromat si dupa gust
o lingura de iaurt sau smantana,
-se
mananca cu paine proaspata de casa si un ardei iute alaturi.
Ardei
umpluti cu carne de porc, o mancare romaneasca gatita traditional ca la mama
acasa, o mancare delicioasa si consistenta care se face simplu si usor acasa in bucatarie si pe care o servesti oricand cu placere aproape cu orice ocazie. Poate reprezenta o mancare de weekend servita in familie dar
si o masa aniversara sau de petrecere. Alte retete traditionale romanesti,
mancaruri cu carne aici, mancaruri cu legume aici, retete cu porc aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu