Retete Culinare Traditionale Din Bucataria Romaneasca Reteta Mamaliga Cu Branza Si Iaurt Taraneasca De Casa
O
mancare taraneasca din Romania usoara dar consistenta gatita si servita in special la masa
de seara la cina dar merge foarte bine servita si la masa de pranz alaturi de un ou
ochi si o bucata de carne prajita sau carnat prajit este urmatoarea reteta de
mamaliga cu branza si iaurt. Acest fel de mancare sanatos este pe atat de simplu de
preparat pe cat de gustos, este un preparat culinar rapid gata in doar 20
minute, pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
mamaliga cu branza si iaurt
-1
ceasca malai grisat (200g)
-3
cesti apa (600ml)
-½
lingurita sare
-2
cesti de iaurt (400ml)
-2
feliute de branza (200g)
Mod
de preparare mamaliguta cu branza si iaurt
-se
pune rapid apa cu sare sa fiarba pentru mămăligă iar cand aceasta incepe sa fiarba se adauga malaiul in
ploaie si se amesteca continuu cu un tel timp de aproximativ un minut,
-se
acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 minute cand
se descopera si se mai amesteca bine mamaliguța inca o data,
-se
opreste focul si se rastoarna mamaliga pe o farfurie si se lasa timp de cinci
minute inainte de a fi servita,
-in acest timp se imparte branza in doua farfurii si se piseaza cu o furculita sau se rade pe
razatoarea mare,
-se
adauga alaturi de branza iaurtul intr-o parte, iar in cealalta parte se pun 2-3
linguri de mamaliga, dupa gust se poate amesteca branza cu iaurt,
-se
serveste imediat cat timp mamaliga este calda, in loc de iaurt se poate folosi
smantana dar daca vrem sa mancam cat de cat sanatos ar trebui evitata smantana care este mult mai grasa,
-daca
mamaliga cu branza este servita ziua la masa de pranz se mai poate adauga dupa gust un ou
ochi si un cabanos prajit.
Alte
retete traditionale romanesti, retete pentru cina aici, sau cum se face o
mămăliguță de casa reusita citeste si aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu