Retete Culinare Prajitura Cu Visine Simpla Si Pufoasa De Casa Reteta Deserturi Si Prajituri Traditionale Dobrogene
Prima
prajitura cu fructe proaspete pe care eu o prepar in fiecare an este prajitura
cu visine, iar pentru reusita gustului eu aleg intotdeauna niste vișine coapte dar mai
acrisoare din care prajitura iese cea mai buna, rezultatul final fiind un
adevarat deliciu culinar.
Sunt doua modalitati de a prepara aceasta prajitură minunata, una cu un blat de pandispan pufos din care dupa parerea mea prajitura iese cea mai buna, iar a doua cu un blat de chec. Dar eu recomand urmatoarea reteta de prajitură cu vișine, o combinatie intre cele doua variante care este cea mai reusita si o gatesc cu succes in fiecare an.
Prajitura
cu visine este o prajitura de casa ieftina si foarte simpla de gatit si acasa
in bucatarie, iar in gastronomia noastra romaneasca aceasta prajitura deosebita
a fost inbunatatita, ea se mai poate face dupa gust si preferinta cu blat de
pandispan de vanilie, pandispan de cacao (prajitura cu visine si ciocolata), cu
pandispan si bezea (prajitura cu visine si bezea), etc.
In
afara de visine aceasta prajiturica se mai poate face si cu alt fel de fructe dar
dupa cum am mai spus fructele cele mai bune sunt cele mai acrisoare si mai aromate. Se pot
folosi fructe proaspete, uscate, confiate sau din compot (caise, piersici,
struguri, mere, pere, prune, zmeura, mure, capsuni, cirese si bineinteles visine proaspete sau congelate dar chiar si visine din visinata (prajitura cu visine din visinata).
Acest
desert gustos si aromat se serveste pudrat cu fulgi de nuca de cocos sau zahar
pudra vanilat alaturi de fructe proaspete, o cana cu lapte, iaurt sau cafea,
dar si servita cu inghetata este un desert minunat si tare racoros.
Prajitura
cu visine congelate sau prajitura cu visine proaspete, o reteta de prajitura de
casa de nerefuzat, se prepara simplu si rapid si merge servita atat la
inceputul verii atunci cand este sezonul visinelor dar si in alt anotimp
preparata cu visine congelate. Prajitura de visine are un gust sublim, se
combina perfect gustul si textura blatului dulce si pufos cu gustul visinelor
aromat si acrisor.
Daca
ai pofta de deserturi si prajituri rapide atunci nu rata aceasta prajitura
rapida, mai ales ca pietele sunt pline in acest moment cu visine romanesti dar
si cu cirese, este timpul pentru o cura cu visine atat proaspete cat si gatite.
Prajitura este gata in maxim 40 minute iar din urmatoarele ingrediente eu
am facut o prajitura uriasa intr-o tava mare rotunda de cuptor cu diametrul de
40cm.
Ingrediente
prajitura cu visine pufoasa
-1
kg visine proaspete sau congelate
-4
oua
-3
cani faina (750g)
-2
cani zahar tos (500g)
-1
cana lapte (250ml)
-80%
cana ulei (200ml)
-1 pliculet praf de copt
-1
praf de sare
Mod
de preparare prajitura cu visine de casa
-visinele
se spala, se curata de codite si de samburi si se pun intr-o sita sa se scurga
de zeama, zeama rezultata se bea imediat fiind foarte buna si sanatoasa,
-cat
timp visinele sunt la scurs se prepara blatul pentru prajitura de visine
astfel:
-intr-un
castron mare se pun ouale, sarea si zaharul si se mixeaza bine pana cand
zaharul este complet dizolvat,
-se
adauga deasupra uleiul si apoi laptele rece continuand sa mixam bine,
-separat
se amesteca faina impreuna cu praful de copt,
-se incorporeaza faina treptat in compozitia pregatita anterior si se mixeaza pana cand compozitia
este omogena si face basicute,
-se pregateste tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,
-peste
visine se presara o lingura de faina dupa care se amestecam bine, pentru ca
atunci cand vom aseza visinele in tava in aluat acestea sa nu se lase la fundul tavii,
-se toarna compozitia prajiturii in tava si se asaza deasupra visinele,
-cand
tava este gata o coacem in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 40
minute pana cand a crescut frumos si s-a rumenit usor,
-prajitura nu se rumeneste prea tare ca se usuca si iese mai tare in loc sa fie pufoasa, se coace la minim,
-prajitura nu se rumeneste prea tare ca se usuca si iese mai tare in loc sa fie pufoasa, se coace la minim,
-se incearca prajitura de visine cu o scobitoare si daca nu mai ramane aluat pe ea inseamna
ca este gata,
-se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia dupa preferinta in bucati
patrate sau romburi si de a o pudra cu zahar pudra.
Prajitura
cu visine, proaspata si aromata, dulce, frageda si pufoasa cu visine bune
si acrisoare, desertul nostru preferat
de vara, desertul copilariei noastre. Prajitura de visine, o reteta de cofetarie si patiserie foarte
proaspata si revigoranta pentru zilele caniculare.
Alte retete traditionale, retete de prajituri si deserturi de casa aici, sau retete de prajitura cu visine aici. Pofta Buna!
Alte retete traditionale, retete de prajituri si deserturi de casa aici, sau retete de prajitura cu visine aici. Pofta Buna!
O prajitura delicioasa!
RăspundețiȘtergere