Retete Culinare Mancare De Varza Dulce Calita Cu Carne De Pui La Cuptor Reteta De Casa Traditionala
Cum
se face simplu si rapid o mancare de varza cu pui la cuptor reusita ca la mama acasa urmareste pas cu pas reteta mea. Varza calita cu carne de pui este o mancare gatita foarte des in
bucataria noastra traditionala, este o mancare taraneasca de vara si are un gust foarte bun
iar preparata la cuptor (varza la cuptor) se face foarte simplu si usor fara prea mult efort, este gata in maxim o ora.
Ingrediente
mancare de varza
-1
varza dulce mare
-carne
de pui (pulpe, piept)
-2
linguri ulei
-1
ceapa
-1
ardei gras
-1
lingura pasta de tomate
-1
borcan mare suc de rosii (800ml)
-½
lingurita sare, piper, boia (dupa gust)
-½
legatura marar verde
Mod
de preparare mancare de varza cu pui
-carnea
de pui se parleste putin inainte pentru un gust mai bun, se spala si se
condimenteaza cu sare apoi se lasa deoparte sa intre sarea in ea,
-varza
se curata de foile exterioare daca sunt vestejite si se spala, se taie pe jumatate apoi se taie fideluta pana la cotor,
-ceapa
si ardeiul se curata si se taie marunt,
-mararul
se spala si se toaca marunt,
-intr-o
tava de cuptor se pune uleiul apoi varza, se adauga ceapa, ardeiul, mararul, putin
bulion si condimente dupa gust, apoi se amesteca usor,
-se
introduce in varza bucatile de carne de pui si se toarna deasupra sucul de
rosii,
-se
da tava la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de ora la 220 sau chiar 250 grade, eu am folosit un cuptor electric,
-pe
timpul gatirii se amesteca in varza de 1-2 ori apoi se lasa sa se rumeneasca
putin deasupra,
-dupa
gust se poate adauga putina sare de lamaie, varza noua este foarte buna putin
acrisoara,
-cand
este gata varza cu carne se serveste calda dupa gust cu paine sau mamaliga si un ardei iute
alaturi, dar foarte buna este si dupa ce s-a racit. Alte retete traditionale romanesti,
retete cu pui aici sau retete cu varza aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu