Retete Culinare Ciorba De Legume Taraneasca Cu Bors Si Fasole Pastai Reteta De Casa Traditionala Dobrogeana
O
ciorba de vara gustoasa si sanatoasa gatita cu multe legume proaspete romanesti in
special cu fasole galbena fideluta sau pastai late care au un gust extraordinar este urmatoarea reteta de
ciorba de fasole pastai acrita cu bors si asezonata cu oua si mult marar si
patrunjel verde.
Daca nu se pune oua poate reprezenta foarte bine o ciorba de post la fel de buna, la fel si ulei se pune optional daca se doreste o ciorba mai dietetica. Aceasta ciorba taraneasca se prepara foarte usor si rapid fiind gata in maxim jumatate de ora, cum se face simplu o ciorba de legume urmareste reteta mea.
Daca nu se pune oua poate reprezenta foarte bine o ciorba de post la fel de buna, la fel si ulei se pune optional daca se doreste o ciorba mai dietetica. Aceasta ciorba taraneasca se prepara foarte usor si rapid fiind gata in maxim jumatate de ora, cum se face simplu o ciorba de legume urmareste reteta mea.
Ingrediente
ciorba de fasole verde
-500g
fasole pastai fragede
-2
cepe mari
-1
morcov
-1
dovlecel
-2
rosii coapte
-1
ardei
-2
cartofi normali
-1
lingura ulei
-½
legatura marar verde
-½
legatura patrunjel verde
-1l
bors acru de casa
-1l
apa
-1
lingurita sare
-1
lingura orez
-2
oua
Mod
de preparare ciorba de fasole galbena
-toate
legumele se curata si se spala, apoi se taie ca pentru orice ciorbă clasica,
-fasolea
verde se curata de codite si se rupe pe jumatate, ceapa se taie marunt,
morcovul, rosiile si ardeiul se taie cubulete, cartofii si dovlecelul se taie
bucati dar nu prea mari, verdeata se toaca marunt,
-se
pun in craticioara de ciorba toate legumele in afara de dovlecel si rosii care
fierb foarte repede, se picura putin ulei si se adauga apa doar cat sa le
acopere,
-daca pastaile nu sunt fragede atunci se fierb zece minute inainte apoi se pun celelalte legume,
-daca pastaile nu sunt fragede atunci se fierb zece minute inainte apoi se pun celelalte legume,
-separat
se pune borsul sa fiarba,
-se
fierb legumele inabusit la foc moderat pana cand sunt patrunse apoi se pun rosiile cu dovlecelul si orezul,
-dupa
maxim zece minute cand dovlecelul este fiert se adauga borsul fiert si se mai dau 2-3 clocote,
-se
drege ciorba cu ou batut, se potriveste gustul de sare si se presara deasupra
verdeata tocata marunt,
-ciorba
de pastai se serveste calda dar si rece fiind foarte buna si racoroasa, merge alaturi
de un ardei iute si o lingura de iaurt si bineinteles paine de casa proaspata, cand se serveste se presara verdeata proaspata tocata marunt deasupra.
Alte retete traditionale, retete de ciorbe si borsuri aici, mancaruri cu legume aici sau retete cu fasole verde aici. Pofta Buna!
Alte retete traditionale, retete de ciorbe si borsuri aici, mancaruri cu legume aici sau retete cu fasole verde aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu