Retete Culinare Dovlecei Prajiti Cu Sos De Iaurt Sau Sos Tatichi Reteta Mancare Traditionala Dobrogeana
O
mancare gustoasa pe care eu o gatesc in fiecare vara este urmatoarea reteta cu
dovlecei si anume dovlecei prajiti serviti calzi sau reci cu mujdei de usturoi,
sos de iaurt cu usturoi si marar sau un sos tatichi racoros. Reteta este simpla
si usoara si se prepara foarte rapid iar gustul dulce si aromat al dovleceilor
prajiti este imposibil sa nu-ti placa, urmareste reteta mea pentru niste
dovlecei prajiti reusiti. Urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii.
Ingrediente
dovlecei prajiti
-4
dovlecei romanesti tineri
-2
linguri faina
-1
praf de sare (dupa gust)
-200ml
ulei pentru prajit
Cu
ce se servesc dovleceii prajiti
-mujdei
de usturoi
-sos
de iaurt cu usturoi si marar
-sos
tatichi
Mod
de preparare dovlecei reteta rapida
-se
aleg dovlecei tineri de marime medie deoarece nu au samburi,
-se
spala dovleceii sub jet de apa rece si se sterg, se curata de coaja si se taie
dupa preferinta rondele de 0,5cm grosime sau pe lung,
-se
presara putina sare grunjoasa peste ei si se amesteca cu mana ca sa prinda toti
sare,
-se
pune ulei intr-o tigaie si se da foc la aragaz,
-se
trec bucatile de dovlecei prin faina ca sa fie bine pudrati apoi se prajesc in
tigaie pana cand sunt aurii pe ambele parti,
-dovleceii
prajiti se scot mai intai pe servetele ca sa absoarba uleiul in exces apoi se
pun in farfurii si se servesc cu paine de casa proaspata si un sos de iaurt
racoros si gustos.
Dovlecei
prajiti crocanti sau dovlecei prajiti cu usturoi, indiferent cum ii preferi dovleceii
gatiti reprezinta un fel de mancare sanatos perfect pentru zilele caniculare de vara, dovleceii mai merg preparati
la fel de simplu si fripti la gratar sau prajiti pane. Alte retete traditionale, retete cu
dovlecei aici sau retete cu legume aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu