Retete Culinare Friptura De Miel Cu Legume La Ceaun Reteta Traditionala Ciobaneasca Pentru Pasti
Cum
se face cea mai frageda si mai buna friptura de miel gatita si acasa in
bucatarie, o friptura preparata la ceaun cu legume si mult sos de vin si
usturoi foarte gustos si aromat. Urmatoarea reteta de friptura de miel la ceaun eu o
gatesc in fiecare an cu ocazia sarbatorilor de Pasti dupa o reteta ciobaneasca,
este o reteta traditionala din bucataria romaneasca pe care o mananci de obicei
la stana de oi gatita de ciobani.
Reteta sigur se regaseste in multe bucatarii avand diverse denumiri: tocana de miel, tochitura de miel, ostropel de miel, mancare de miel cu sos, etc. …din urmatoarele ingrediente ies aproximativ sase portii de friptura iar durata de gatire este doua ore.
Reteta sigur se regaseste in multe bucatarii avand diverse denumiri: tocana de miel, tochitura de miel, ostropel de miel, mancare de miel cu sos, etc. …din urmatoarele ingrediente ies aproximativ sase portii de friptura iar durata de gatire este doua ore.
Ingrediente
friptura din carne de miel la ceaun
-carne
de miel (sira spinarii de miel, pulpa de miel)
-4
cepe mari
-4
ardei capia mari
-12 rosii cherry
-10
catei de usturoi
-2
ardei iuti mari
-300ml
vin rosu sau alb demisec
-100ml
ulei
-1
lingurita sare grunjoasa
-1
lingurita piper negru macinat
-1
lingurita cimbru uscat macinat
-1
lingurita boia de ardei dulce
-patrunjel
verde pentru servit
-mamaliga
pentru servit
Mod
de preparare friptura de miel la ceaun cu legume
-se
alege carne de miel proaspata cu os, fara os sau combinata, eu am folosit toata
sira spinarii cu carne pe ea de la un miel intreg de 12kg,
-carnea
de miel cu os se portioneaza in bucati de grosimea a trei degete, se spala si
se scurge bine de apa apoi se presara sare peste ea si se amesteca, se tine la
rece timp de 12 ore sau de seara pana a doua zi,
-legumele
se curata si se spala, ceapa se taie fideluta, ardeii se taie in patru pe
lung, ciusca iute fara seminte se taie pe jumatate pe lung, usturoiul si rosiile se lasa
intregi,
-se
incinge ulei intr-un ceaun si se prajesc bucatile de miel pe toate partile pana
li se inchid porii si incep sa prinda culoare,
-se
scoate carnea intr-un castron si in uleiul incins se pune ceapa cu o lingurita
de sare si se amesteca periodic pana cand ceapa devine sticloasa,
-se
opreste focul si se asaza in ceaun toate ingredientele astfel: peste ceapa
calita se asaza un strat format din jumatate din ardei kapia rosu, apoi se asaza pe un
singur rand carnea bucata langa bucata, se presara toate condimentele peste carne si se pun
cateii de usturoi, se acopera cu alt strat de ardei iar deasupra se pun rosiile
intregi,
-se
adauga cantitatea de vin si se acopera cu capac, se aprinde aragazul si se fierbe
la foc mic timp de 90-120 minute,
-cand
este gata se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt si se serveste cu
mamaliga sau paine proaspata si un pahar de vin bun de butuc,
Alte
retete traditionale, retete cu miel si preparate din miel aici sau retete de Pasti aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu