Retete Culinare Hamsii Crocante Prajite In Crusta De Malai Reteta De Casa Dobrogeana Traditionala Pescareasca
Cine
poate refuza un peste prajit, mai ales daca este vorba despre hamsie prajita intr-o
crusta crocanta de malai la exterior si un pește dulce si suculent la interior,
un peste gustos si sanatos din tara noastra care merge gatit in special vara
cand hamsiile sunt proaspete.
Ingrediente
hamsii prajite
-½
kg hamsii proaspete
-½
lingurita sare grunjoasa
-150ml
ulei pentru prajit
-1
lingura faina
-2
linguri malai grisat
-mamaliga
pentru servit
-mujdei
de usturoi pentru servit
-suc
de lamaie pentru servit
Mod
de preparare hamsii prajite pe scobitoare
-pestii
se curata de intestine si se spala sub jet de apa rece apoi se scurg bine de apa,
-se
presara putina sare peste ei si se amesteca usor cu mana ca sa prinda toti
sare,
-se
lasa timp de cinci minute sa intre sarea in ei apoi se pun pe scobitori sau se
lasa asa cum sunt,
-eu
prefer sa-i pun pe scobitori deoarece ii prajesc mult mai usor si stiu si cate portii
de peste am preparat,
-in
functie de marimea hamsiilor eu prind cate 4-5 pesti pe fiecare scobitoare,
-se
pune intr-o tigaie ulei la incins pentru prajit, iar intr-o farfurie intinsa se
amesteca faina si malai in proportie de 1:2,
-se
trec pestii prin amestecul de faina si malai pana sunt complet pudrati apoi se
prajesc in tigaia cu ulei incins,
-se
intorc pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servetele sa absoarba
uleiul in exces,
-se
servesc imediat cat timp sunt calzi cu paine proaspata, sau serviti traditional
cu mamaliguta si mujdei de usturoi ori zeama de lamaie,
Alte
retete traditionale, retete cu hamsii aici, sau retete de peste si preparate
din peste aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu