Retete Culinare Salata De Fasole Galbena Cu Usturoi Reteta Simpla De Casa Traditionala
O
salata de sezon gustoasa si racoroasa care merge servita aproape cu orice este
urmatoarea reteta de salata de fasole pastai, salata de fasole verde sau salata
de fasole galbena. Este o salata de vara pe cat de gustoasa pe atat de
sanatoasa si hranitoare, are un gust super ok si merge servita simpla sau cu
iaurt rece, carne de pui sau porc fripta la gratar, cuptor sau prajita, peste,
oua, branza, sau dupa gust cu orice altceva ne place.
Cum se face simplu si usor o salata de fasole reusita urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru 2-3 portii de salată.
Cum se face simplu si usor o salata de fasole reusita urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru 2-3 portii de salată.
Ingrediente
salata de fasole
-500g
fasole pastai proaspete
-1
lingura ulei de floarea soarelui
-4
catei de usturoi romanesc
-½
lingurita sare (dupa gust)
-1
lingura otet (dupa gust)
-¼
legatura marar si patrunjel verde
Mod
de preparare salata de fasole de casa
-pentru
reusita gustului dar si a salatei se alege o fasole frageda, o fasole pastai
care atunci cand se rupe trosneste si se rupe usor si nu are ate,
-se
alege fasole fideluta sau fasole pastai late galbene sau verzi,
-se
aleg pastaile de codite si se rup pe jumatate daca sunt prea lungi, apoi se spala sub jet
de apa rece si se lasa intr-o sita la scurs,
-pastaile
se pot fierbe dupa preferinta in apa sau la aburi,
-se
pun pastaile intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si se fierb acoperite cu
capac pana sunt fierte, daca sunt păstăi fideluță sunt foarte bune fierte putin al dente,
-in
acest timp se curata usturoiul, se zdrobeste si se freaca cu putina sare exact
ca la mujdei, apoi se picura si putin ulei si otet si se amesteca bine,
-verdeata
se spala si se toaca marunt, cel mai important este mararul verde care nu trebuie
sa lipseasca din salata deoarece ii da un gust si o aroma foarte buna,
-cand
fasolea este fiarta se scurge de apa si se amesteca cu pasta de usturoi,
verdeata tocata marunt, sare, ulei si otet dupa gust,
-se
serveste imediat cat timp este calda sau se pastreaza la rece pana cand este
servita,
Alte
retete traditionale, retete de salate aici, retete cu legume aici sau retete cu fasole verde aici.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu