Retete Culinare Uscatele Dobrogene Sau Minciunele Ori Fundite Reteta De Casa Traditionala
Un
desert de casa traditional foarte gustos din bucataria romanesca, un preparat culinar
fraged, crocant si aromat pe care-l mananci oricand cu placere este urmatoarea
reteta de uscatele, avand mai multe denumiri in functie de zona unde sunt
preparate: uscățele, fundite, minciunele, scoruse, ciurigai, etc.
Reteta
este foarte simpla, cum se fac niste uscatele de casa reusite urmareste pas cu
pas reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru aproximativ 100
uscatele depinde de marimea si grosimea lor.
Ingrediente
uscatele crocante
-500g
faina
-3
oua
-1
iaurt mic
-100ml
ulei
-1
lingurita rasa amoniac
-1
lingurita rasa bicarbonat
-½ lingurita sare grunjoasa
-1
lingura otet
-zahar
pudra vanilat pentru pudrat
-ulei
pentru prajit uscatelele
Mod
de preparare uscatele dobrogene
-se bat spuma ouale si se amesteca cu sare, ulei si iaurt,
-amoniacul si bicarbonatul se sting in otet se se adauga in compozitie,
-amoniacul si bicarbonatul se sting in otet se se adauga in compozitie,
-in
compozitia rezultata se incorporeaza treptat faina,
-se
framanta pana se obtine un aluat elastic care merge lucrat cu el,
-se
imparte aluatul de uscatele in doua bucati iar bucatile de aluat se intind
cu sucitorul in foi potrivit de groase pe blatul de lucru uns cu putin ulei,
-cu
ajutorul unui cutit de patiserie se taie foaia de aluat in fasii late dupa
preferinta de 2cm si lungi de 5-6cm,
-fiecare
fasie se cresteaza la mijloc, prin crestatura se scoate cate un colt dandu-le
forma specifica de funda,
-funditele
rezultate se prajesc la tigaie in ulei incins pana devin aurii, dupa gust mai
crocante sau mai putin crocante,
-se
scot din tigaie si se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat,
-se
servesc calde sau reci, simple sau alaturi de o ceasca de ceai, lapte sau
iaurt, cu gem sau dulceata.
Alte
retete traditionale, retete de dulciuri si deserturi aici sau retete de patiserie
aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu