Retete Culinare Chec Sau Pandispan Cu Afine Reteta Desert Simplu Si Rapid De Casa
O
reteta foarte gustoasa pentru ceva bun si dulce gatit foarte usor si rapid si
acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de pandispan cu afine sau chec cu
afine. Acest chec pufos si delicios umplut cu multe afine aromate si sanatoase
este gata imediat, din urmatoarele ingrediente vom obtine doua tavi de chec
35/25cm.
Ingrediente
pentru reteta chec 2 tavi
-5
oua proaspete de tara
-2
albusuri de ou
-1
cana faina alba
-1
cana zahar tos
-1
lingurita praf de copt
-1
praf de sare
-1
lingura ulei de floarea soarelui
-1
lingurita esenta de migdale
-2
linguri zahar pudra vanilat pentru ornat
Ingrediente
pentru umplutura de chec
-200g
afine de padure sau de cultura
Mod
de preparare chec pufos cu afine
-separam ouale in albusuri si galbenusuri,
-curatam
afinele de codite si de alt corp strain daca este cazul si apoi le spalam cu apa rece
si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga,
-preparam
intai bezeaua din cele 7 albusuri de ou,
-batem
bine albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc, dupa care adaugam jumatate
din cantitatea de zahar tos si mixam pana cand zaharul se topeste si se obtine o bezea frumoasa,
consistenta care face moturi,
-mixam
galbenusurile impreuna cu un praf de sare si restul de zahar tos, esenta de migdale
si uleiul pana cand zaharul este complet dizolvat si obtinem o compozitie cremoasa
de galbenusuri,
-separat
amestecam intr-un castronel faina cu praful de copt,
-peste
albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si o incorporam,
-adaugam
apoi treptat faina si amestecam usor cu miscari circulare pana cand s-a incorporat complet,
-incingem
cuptorul si pregatim doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt,
-adaugam
afinele peste compozitia pregatita anterior si le amestecam usor sa nu se
zdrobeasca,
-turnam
apoi compozitia in cele doua tavi de chec si o nivelam usor, lasam timp de
cinci minute pana la coacere,
-coacem
tavile in cuptor la 180-200 grade timp de 30-40 minute pana cand sunt gata si trec testul scobitorii,
-scoatem
tavile de chec din cuptor si le acoperim cu un prosop si le lasam sa se
raceasca complet, dupa care le putem pudra cu zahar pudra vanilat si le putem taia
in felii de dimensiunea dorita,
-checul
cu afine se serveste alaturi de afine, dulceata de afine sau fructe de
padure, o cana de lapte sau ceai, ca un desert sau o gustare rapida servita la un mic dejun sau o prajitura aromata.
Albusurile
adaugate in plus vor oferi o glazura de bezea checului foarte placuta la
vedere, dar si cu un gust divin. Pandispan cu afine, cu bezea usor crocanta la
exterior, moale, pufos si aromat la interior cu o multime de afine delicioase.
Pandispan cu afine, un desert special si minunat in timpul verii, un chec cu afine de casa super ok care place imediat, un pandispan pufos plin de afine aromate incredibil de bun. Alte retete traditionale din bucataria romaneasca, retete de chec aici, sau alte retete de dulciuri, prajituri si deserturi aici.
Pofta Buna!
Pandispan cu afine, un desert special si minunat in timpul verii, un chec cu afine de casa super ok care place imediat, un pandispan pufos plin de afine aromate incredibil de bun. Alte retete traditionale din bucataria romaneasca, retete de chec aici, sau alte retete de dulciuri, prajituri si deserturi aici.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu