Retete Culinare Ardei Iuti Murati Pentru Iarna In Otet Si Saramura Reteta De Casa Traditionala
Cum
se pune ciusca murata pentru iarna sau cum se pun ardei iuti murati la
borcan pentru iarna urmareste reteta mea simpla. O reteta de conserve si
muraturi pentru iarna nelipsita din orice bucatarie si gospodarie este urmatoarea
reteta de ardei iute murat la borcan pentru iarna. Urmatoarele ingrediente sunt
suficiente pentru trei borcane mari de 800ml cu ciusca murata.
Ingrediente
ciusca murata la borcan
-800g
ciusca frageda
-2
cani apa
-2
cani otet 9 grade
-2
linguri zahar tos
-1
lingura sare mare neiodata
-6
foi de dafin
-3
lingurite piper boabe
-3
borcane de 800ml inalte
Mod
de preparare ardei iuti murati la borcan
-se
alege felul dorit de ardei iute care poate fi ardei iute rosu, ardei iute
galben, ardei iute verde, sau ardei de toate culorile rezultand la final un
amestec de culori si arome,
-se
alege ardei fraged care se curata de codite cu ajutorul unei forfecute si apoi
se spala sub jet de apa rece,
-se
pregatesc borcanele care se spala cu apa calda, in fiecare borcan se pune cate
o lingurita de piper boabe si 2-3 foi de dafin potrivite ca marime,
-se
pune intr-o craticioara sa fiarba saramura, se pun doua cani de otet, doua cani
de apa, doua linguri de zahar si o lingura de sare grunjoasa neiodata, se amesteca bine si se fierbe totul timp de 2-3 minute,
-in
acest timp se umplu borcanele cu ciuscă iute, se asaza frumos ciusca una langa
alta pana cand borcanele sunt pline,
-se
toarna in borcane saramura calda pana sus si se astupa borcanele cu capace,
-in
prima saptamana borcanele se intorc periodic daca se doreste si cu capacele in
jos,
-daca mai este nevoie pe parcurs se mai completeaza borcanele cu saramura deoarece saramura o sa intre in ciusca si o sa mai scada,
-daca mai este nevoie pe parcurs se mai completeaza borcanele cu saramura deoarece saramura o sa intre in ciusca si o sa mai scada,
-ardei
iuti in otet pentru iarna se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna
feriti de razele directe ale soarelui, tin foarte bine 2-3 ani sau mai mult.
Alte
retete traditionale romanesti, retete de conserve pentru iarna aici. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu