Retete Culinare Salata De Vinete Simpla Cu Ceapa Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana
Cum
se face cea mai buna si mai reusita salata de vinete urmareste reteta mea, o
salata de vinete taraneasca asa cum o prepara bunicii si parintii nostri de la tara doar
cu ceapa si putin ulei si folosind ustensile de lemn, o salata de vinete romaneasca gatita rapid si foarte simplu si usor si acasa in bucatarie rezultand o salata buna si un aperitiv gustos, un fel de mancare irezistibil si foarte sanatos. Pentru 3-4 portii de salata de vinete taraneasca sunt necesare urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
salata de vinete
-4
vinete romanesti
-1
ceapa normala
-50ml
ulei
-½
lingurita sare (dupa gust)
Mod
de preparare salata de vinete cu ceapa
-se
aleg niste vinete bine coapte, ele trebuie sa aiba o culoare neagra,
-se
spala fiecare vanata sub jet de apa rece si se sterg apoi cu un prosop,
-cea
mai buna salata de vinete se face cu vinete coapte la flacara, deci se acopera
aragazul cu folie de aluminiu si pe fiecare ochi de aragaz se pune cate o
vânătă,
-se
aprind ochiurile de aragaz si se coc vinetele intorcandu-le pe toate partile
pana cand sunt bine coapte,
-la
fel vinetele se pot coace si la flacara de lemne, se face un foc de lemne si se
pun vinetele pe un gratar direct pe flacara, nu pe jar sau pe tabla,
-cand
vinetele sunt bine patrunse se pun pe rand pe un fund de bucatarie si cu
ajutorul unui cutit se cresteaza, apoi cu o lingura se aduna tot miezul
vinetelor si se pune intr-o sita sa se scurga de zeama aproximativ 15 minute,
-dupa
acest timp se pune miezul de vinete coapte pe un tocator si cu un cutit de lemn
se toaca marunt, foarte simplu se poate folosi si un mixer dar mult mai bune
ies tocate,
-se
pun vinetele tocate marunt intr-un castron incapator si se picura treptat ulei amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand vinetele devin cremoase,
-se
potriveste gustul de sare si se pot manca imediat, sau se pastreaza la rece
pana in momentul servirii,
-salata
de vinete merge foarte bine servita cu o salata de rosii sau o salata de ardei
copti si bineinteles cu paine proaspata de casa. Cu salata de vinete merg
umplute si legume cum ar fi rosii sau ardei rezultand un aperitiv delicios si aspectuos.
Salata de vinete se pune in castronase ornate cu feliute de rosii si se serveste la masa, sau se serveste intinsa pe felii de paine reprezentand o gustare rapida sau o mancare simpla si gustoasa pentru un mic dejun.
Salata de vinete se pune in castronase ornate cu feliute de rosii si se serveste la masa, sau se serveste intinsa pe felii de paine reprezentand o gustare rapida sau o mancare simpla si gustoasa pentru un mic dejun.
Alte
retete traditionale romanesti, retete de salate de vinete aici, retete cu
vinete si preparate din vinete aici, alte retete de salate aici, retete de aperitive aici, sau retete de post aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu