Retete Culinare Tarta Cu Prune Proaspete La Zepter Reteta Deserturi Usoare Si Rapide De Casa
O
prajitura de vara preparata foarte simplu si usor intr-un vas Zepter este
urmatoarea reteta de tarta cu prune rasturnata, o prajitura de sezon care este
gata foarte rapid pentru oricand iti este pofta de ceva dulce si bun, un desert
cu prune minunat gatit foarte usor si acasa in bucatarie, o gustare delicioasa pe care o
poti face mult mai buna ca la patiserie sau cofetarie.
Cum se face o tarta cu fructe reusita urmareste reteta mea, in loc de prune poti folosi orice alt fruct doresti, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tigaie cu diametrul de 24 cm, 4-6 portii de tartă.
Cum se face o tarta cu fructe reusita urmareste reteta mea, in loc de prune poti folosi orice alt fruct doresti, urmatoarele ingrediente sunt pentru o tigaie cu diametrul de 24 cm, 4-6 portii de tartă.
Ingrediente
tarta cu prune
-4
oua mari
-4
linguri faina alba
-8
linguri zahar tos
-1
pliculet praf de copt
-1
praf de sare
-18
prune romanesti
Mod
de preparare tarta de casa
-spalam
bine prunele si apoi le taiem in doua si le indepartam samburii,
-amestecam
intr-un castronel faina cu praful de copt,
-separam
ouale albusuri de galbenusuri,
-batem
albusurile spuma cu un praf de sare,
-separat
batem galbenusurile cu un praf de sare pana devin crema,
-turnam
galbenusurile batute peste albusuri si le amestecam usor,
-punem
vasul zepter acoperit cu capac pe foc la foc mic sa se incinga, pana cand
acul indicator ajunge in zona verde,
-cand
s-a incins punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana cand capata
culoarea mierii,
-peste
compozitia de oua adaugam treptat faina si o amestecam usor pana cand se
incorporeaza complet,
-peste
zaharul caramelizat asezam jumatatile de prune cu coaja in jos pe toata
suprafata vasului,
-lasam
5 minute prunele in zaharul caramel sa se inmoaie putin fara capac, dupa care
turnam compozitia de tarta preparata anterior si nivelam deasupra ca sa fie acoperita
uniform toata suprafata,
-punem
capacul si lasam tarta cu prune sa se coaca pana cand acul indicator ajunge la
sfarsitul zonei verzi, aproximativ 15 minute,
-cand
este gata, oprim focul si mutam vasul de pe ochiul incins si il lasam 5-10
minute in continuare acoperit,
-dupa
acest timp dam capacul la o parte, acoperim vasul cu un platou si rasturnam
tarta invers, astfel incat prunele vor fi deasupra si blatul dedesubt,
-lasam
tarta sa se raceasca, daca avem timp o punem si la frigider pana a doua zi sa
se racesca bine, dupa care o taiem dupa preferinta.
Tarta
cu prune, o prajitura de vara, simpla si usor de preparat, foarte buna, dulce
si gustoasa cu prune aromate si caramel delicios, potrivita la orice ocazie
cand vrei sa prepari ceva bun, dulce si gustos fara sa stai prea mult timp in
bucatarie.
Tarta cu prune, un desert minunat, apreciat de toata lumea prin simplitatea si perfectiunea ei. Alte retete de tarte si aici sau retete de prajituri si deserturi aici. Pofta Buna!
Tarta cu prune, un desert minunat, apreciat de toata lumea prin simplitatea si perfectiunea ei. Alte retete de tarte si aici sau retete de prajituri si deserturi aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu