Retete Culinare Castraveti Murati Pentru Iarna Reteta Traditionala De Casa Fara Conservanti
Cea
mai simpla si mai usoara reteta de castraveti murati pentru iarna este
urmatoarea reteta veche taraneasca din bucataria romaneasca. Daca esti in
cautare de retete romanesti de conserve si muraturi pentru iarna, sau daca nu sti cum se
pun castravetii la murat, nu rata aceasta reteta delicioasa de castraveti in
saramura cu foarte putin otet si fara conservanti, niste castraveti murati ca
la mama acasa, proaspeti si tari chiar si dupa trei ani, foarte aromati,
parfumati si acri doar atat cat trebuie.
Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru sapte borcane mari de 800ml cu castraveti pentru iarna.
Ingrediente
castraveti murati la borcan
-2
kg castraveti cornison proaspeti
-350
ml otet alb de 9 grade
-1
ceapa normala
-2
morcovi
-7
ardei iuti mici
-7
lingurite piper negru boabe
-7
flori de marar uscat cu bete
-3
l saramura usoara
Mod
de preparare castraveti in otet de casa
-se
aleg castraveti proaspeti de dimensiunea dorita, mie imi plac cei mici si
subtiri,
-in
functie de marimea castravetilor in fiecare borcan vor incapea aproximativ 4-7
castraveti,
-daca
se aleg castraveti mari si grosi atunci se cauta castraveți de inaltimea
borcanelor,
-cum
se pun castraveti cornison la murat pentru iarna urmareste reteta mea,
-borcanele
se spala si se lasa la scurs,
-castravetii
se spala bine sub jet de apa rece si se indeparteaza orice corp strain de pe
ei,
-ceapa
si morcovii se curata, se spala si se taie rondele, ardeii iuti se spala si li se taie coditele,
-in
fiecare borcan se pune cate un buchetel de floare de marar uscat si cateva bete, apoi se asaza
castravetii cat mai bine unii langa altii,
-in
fiecare borcan se mai pune cate o ciusca iute, 3-4 rondele de ceapa si morcovi
si cate o lingurita de piper boabe,
-dupa
ce borcanele sunt gata se prepara o saramura rapida din 3 litri apa si 3,5 linguri
sare mare pentru muraturi neiodata,
-se
pune saramura pe foc si se fierbe 2-3 minute apoi se opreste focul,
-in
fiecare borcan se adauga cate un paharel mic pentru tuica plin cu otet (50ml), apoi
se completeaza pana sus cu saramura fierbinte,
-se
acopera imediat borcanele cu capace si se intorc borcanele invers pentru 1-2
minute verificand astfel integritatea
capacelor,
-daca
borcanele sunt ok si nu curg atunci se pun intr-o oala cu apa calda la fiert,
-borcanele
cu castraveti se fierb timp de 3 minute sau maxim 5 minute, pentru niste
castraveti reusiti care se pastreaza tari mult timp nu se depaseste acest timp de
fierbere,
-borcanele
fierte se scot din apa si se lasa sa se raceasca singure acoperite cu prosoape
si ferite de lumina directa a soarelui, cand sunt reci se depoziteaza in camara
cu bunatati.
Castraveti
murati pentru iarna, o reteta de castraveti in otet gatiti foarte rapid si
acasa in bucatarie, sanatosi si naturali fara alt adaos de E-uri sau conservanti. Alte retete traditionale, retete de conserve si muraturi aici, sau retete de aperitive si garnituri aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu