Retete Culinare Gogosari Murati Pentru Iarna Reteta Traditionala De Casa
Cum
se pun gogosarii la murat pentru iarna urmareste reteta mea simpla si usoara, o
reteta de conserve si muraturi nelipsita din bucataria romaneasca sau din orice
alta bucatarie, o reteta de gogosari in otet dulci-acrisori care o sa placa
imediat datorita gustului lor minunat, sunt naturali si nu au conservanti. In
reteta mea de gogosari murati mai exista si hreanul care le sporeste gustul si
aroma, ii pastreaza tari si ii conserva, plus alte condimente pentru gogosari
in otet clasice.
Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru doua borcane mari de 3l cu gogosari, iar urmatoarea reteta de gogosari in otet fara fierbere si fara conservanti este gata in 24 ore fara mare efort.
Urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru doua borcane mari de 3l cu gogosari, iar urmatoarea reteta de gogosari in otet fara fierbere si fara conservanti este gata in 24 ore fara mare efort.
Ingrediente
gogosari in otet traditionali
-6
kg gogoșari romanesti mari si carnosi
-1l
otet alb de 9 grade (otet regal)
-1kg
zahar tos
-300g
sare mare pentru muraturi neiodata
-300g
hrean radacina
-16
foi de dafin
-4
lingurite piper negru macinat
Mod
de preparare gogosari in otet pentru iarna dulci
-otetul
se pune pe foc, in el se pune zaharul si sarea, se amesteca bine pe foc iar
cand zaharul si sarea sunt dizolvate complet se opreste focul si se lasa
compozitia sa se raceasca,
-gogosarii
se spala bine sub jet de apa rece apoi se curata de cotor taindu-i felii in 4-6
bucati depinde de marimea gogosarilor,
-intr-un
lighean mare se pun feliile de gogosari, se stropesc cu otetul preparat anterior
si se amesteca periodic timp de 24 ore pana cand gogosarii isi lasa zeama si la final sunt acoperit de zeama, in tot acest timp ligheanul cu gogosari se acopera cu o
folie alimentara si prosoape ca sa nu intre razele de soare,
-borcanele
se spala bine, se poate foarte bine folosi doua borcane de 3l sau un singur
borcan mare de 8-10l sau mai mare in care o sa incapa toata compozitia,
-hreanul
se curata si se da pe razatoarea fina,
-acum
se incepe asezarea gogosarilor in borcane, se asaza felii de gogosari alternand
cu un strat subtire de hrean ras, printre gogosari si hrean se pun frunze de
dafin si boabe de piper,
-cand
borcanele sunt pline pana sus se completeaza pana sus cu zeama lasata de
gogosari,
-se
acopera borcanele cu farfurioare sau cu capace si se depoziteaza
borcanele intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui,
-de
acum se verifica doar daca gogosarii sunt acoperiti de zeama, daca se ridica
deasupra se pot pune crengute de visin sau chiar betisoare de hrean ca sa-i tina scufundati in zeama proprie,
-dupa
aproximativ doua saptamani gogosarii murati se pot consuma, tin foarte bine si
nu necesita fierbere sau vreun adaos de conservanti,
Gogosari
in otet de casa, o reteta de gogosari in otet cu hrean dupa o reteta veche
taraneasca care o sa-ti placa imediat, se prepara usor si sunt chiar gustosi si deliciosi,
alte retete traditionale romanesti, retete de conserve si muraturi aici sau
retete de aperitive si garnituri aici. Pofta Buna!
O reteta intradevar foarte buna,reusita si gustoasa,am preparat-o si eu,tine daca vrei toata iarna asa cum i-ai pus.
RăspundețiȘtergere