Retete
Culinare Paste Cu Carne Tocata De Porc Si Sos De Rosii Reteta De Casa
Un
preparat culinar gustos si simplu de realizat este urmatoarea reteta de paste
cu carne si anume paste cu carne si sos de rosii. Aceasta mancare sanatoasa si
consistenta se gateste foarte usor iar combinatia de paste cu carne de porc
tocata si sos de rosii se imbina perfect rezultant una dintre cele mai bune
mancaruri cu paste.
Ingrediente
paste cu carne si sos tomat
-500g
paste fainoase (penne, spaghete, melci)
-300g
carne de porc tocata
-1l
suc de rosii
-1
lingurita pasta de tomate
-3
linguri ulei
-1
ceapa
-5
catei de usturoi
-200ml
vin rosu
-½
lingurita sare, boia, busuioc, piper macinat
-branza
rasa pentru servit
Mod
de preparare paste cu carne tocata si sos de rosii
-ceapa
si usturoiul se curata si se spala, ceapa se taie marunt iar usturoiul rondele subtiri,
-daca
nu avem un suc de rosii de casa atunci se mixeaza cateva rosii de gradina bine
coapte pana se obtine aproximativ 1-1,5l suc de rosii,
-sucul de rosii rezultat din rosiile
mixate se pune pe foc sa fiarba cateva minute,
-se
incinge uleiul intr-o craticioara adanca de ciorba si se caleste la inceput ceapa pana
devine sticloasa si incepe sa se prajasca apoi se pune pentru maxim un minut
usturoiul si se amesteca,
-se
adauga carnea tocata si se amesteca periodic pe foc pana cand se albeste bine,
-cand
carnea este alba se adauga celelalte ingrediente dupa gust: sucul de rosii
fierbinte, putin bulion doar pentru gust, putin vin rosu, boia de ardei dulce, sare,
busuioc si piper macinat,
-se
lasa compozitia sa fiarba timp de zece minute la foc moderat,
-in
acest timp se fierb si pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa
suficienta cu putina sare,
-se
gusta si se potriveste gustul sosului adaugand sare si piper daca mai este
nevoie apoi se pun pastele fierte si se mai dau cateva clocote,
-pastele
se fac mai zemoase deoarece in scurt timp sosul de rosii o sa fie inghitit de
paste,
-pastele
cu carne se servesc calde sau reci cu branza veche sau cascaval ras presarat
deasupra, servite cu branza au un gust minunat.
Penne
cu carne, o mancare rapida foarte gustoasa si consistenta cu un gust minunat de
carne de porc si sos tomat, un sos de rosii placut condimentat dulce acrisor
care se potriveste de minune cu aroma carnii de porc si a pastelor, nu rata aceasta reteta de paste cu sos. Alte retete
traditionale romanesti, retete cu paste si preparate din paste aici, mancaruri
cu carne tocata de porc aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu