Retete
Culinare Friptura Din Piept De Porc La Cuptor Cu Sos De Bere Reteta De Casa Traditionala
O
friptură de porc minunata, frageda si gustoasa, este urmatoarea reteta de
friptura de porc la cuptor cu sos de bere. Cum se gateste acest fel de mancare,
cum facem piept de porc la cuptor cu sos de bere urmareste reteta mea,
ingredientele sunt pentru 6-8 portii de friptura, iar timpul de preparare este de
aproximativ 90 minute.
Ingrediente
friptura de porc la cuptor
-1
bucata piept de porc cu os fara sorici (2kg)
-1
bere blonda (500ml)
-1
lingura ulei
-½
lingurita sare, piper, cimbru, boia, usturoi granulat
Mod
de preparare piept de porc la cuptor
-se
alege o bucata de piept de porc proaspata cu os si fara sorici,
-carnea
se spala si se scurge de apa apoi se sterge cu servetele,
-pieptul
de porc se poate lasa intreg sau se poate felia sau taia pe jumatate, eu am taiat bucata pe jumatate,
-se
condimenteaza bucata de carne pe ambele parti cu sare grunjoasa, piper negru macinat,
boia de ardei dulce si iute, cimbru uscat macinat, usturoi granulat si se asaza
intr-o tava de cuptor unsa cu ulei,
-carnea
se asaza cu coastele in sus, se lasa asa timp de 15 minute sa intre putin
aromele in ea, timp in care se incinge cuptorul la 250 grade celsius, eu
am folosit un cuptor electric,
-se
toarna usor berea in tava, se acopera tava cu folie de
aluminiu si se da la cuptor pentru o ora la 220 grade celsius,
-dupa
acest timp se descopera tava, se intoarce carnea cu coastele in jos si se da
tava la cuptor pentru inca 20-30 minute,
-bucata
de carne se stropeste periodic cu sosul format in tava iar cand este frumos
rumenita se oreste focul,
-dupa
zece minute se scoate pe un fund de bucatarie, se portioneaza si se serveste
cu garnitura si salata preferata, merge cu cartofi prajiti, muraturi, etc.
-se
asaza pe farfurii cate 1-2 bucati de friptura de porc cu os si se stropeste cu
3-4 linguri de sos de bere din tava, se mananca cu paine proaspata si un pahar
de vin bun sau o bere rece alaturi.
Alte
retete traditionale, retete de fripturi aici, retete cu porc aici sau alte mancaruri
cu carne aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu