Retete
Culinare Pizza De Casa Cu De Toate Reteta Simpla Si Usor De Preparat
O
reteta de pizza cu de toate de care vor fi incantati chiar si cei mai
pretentiosi contine mai multe ingrediente care vor da un plus de savoare si vor
desavarsi gustul acestei pizza de casa. Ingredientele urmatoare sunt pentru o
tava rotunda mare pentru cuptor electric cu diametrul de 40cm sau doua tavi mai
mici.
Ingrediente
blat de pizza
-300g faina (cat cuprinde)
-½ cub mic drojdie
-½ cub mic drojdie
-1
ceasca apa calduta
-1
lingura ulei
-½
lingurita zahar tos
-½
lingurita sare
Ingrediente
umplutura pentru pizza
-1
ceapa normala
-1
ardei gras galben sau rosu
-1
ardei iute mare
-2
cabanosi
-50-75g
branza telemea usor sarata
-2
rosii mari sau rosii chery
-1
ou mare
-1
ceasca sos de rosii de casa
-½
lingurita oregano
-½
lingurita piper macinat
Topping pentru pizza
-sos
de rosii picant de casa
-ketchup de casa
-ketchup de casa
Mod
de preparare Pizza XXL
-drojdia
se pune faramitata cu putin zahar si o lingura de faina intr-o ceasca si se
amesteca,
-se
adauga treptat putina apa calduta si se amesteca bine compozitia pana cand se dizolva
drojdia si faina si capata consistenta unei smantani groase,
-se
acopera ceasca cu un capac si se lasa maiaua la crescut timp de cinci minute,
-dupa
ce maiaua a crescut se toarna intr-un castron si se adauga apa calduta in care
am dizolvat sarea,
-se
adauga putin ulei si se amesteca bine, apoi se incorporeaza treptat faina pana
cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de maini,
-se
framanta putin aluatul dupa care se pune la crescut intr-un vas de sticla uns
cu putin ulei si acoperit cu o folie alimentara,
-se
lasa aluatul sa creasca la loc calduros timp de 30 minute pana cand isi
dubleaza volumul,
-dupa
ce aluatul a crescut se scoate din castron si se intinde direct in tava de
cuptor unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt,
-dupa
ce am intins aluatul potrivit de subtire se inteapa cu furculita din loc in loc,
-daca
este aluat mai mult se poate rula putin la margini dand un aspect placut
pizzei,
-se
unge aluatul cu sos de rosii pe toata suprafata,
-ceapa
se curata si se taie julien, ardeii se curata si se taie in doua si apoi se
taie fasii subtiri, ardeiul iute se feliaza rondele subtiri, rosiile se curata
de cotor si se taie rondele, sau daca sunt rosii chery se taie in doua, cabanosul
se feliaza rondele subtiri, iar branza se rade pe razatoarea mare,
-se
aseaza alternativ peste blatul de pizza ceapa, cabanosul, ardeiul gras, ardeiul
iute, iar la sfarsit rondelele de rosii, dupa care se pun condimentele dupa
gust,
-coacem
pizza in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 30 minute, sau pana cand este
gata si s-a rumenit frumos,
-cand
pizza s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se linisteasca,
dupa care o taiem dupa preferinta,
-punem
peste bucatile de pizza sos de rosii de casa sau ketchup si o putem manca cat
timp este fierbinte fiind deosebit de gustoasa, dar foarte buna este si rece. Alte
retete de mancare din bucataria romaneasca, retete de pizza aici, retete de
gustari aici sau de focaccia aici.
Pizza
de casa, o pizza gatita in stil italian foarte simplu si usor si acasa la noi in
bucatarie, o pizza minunata, foarte buna si gustoasa cu multe ingrediente care
te imbie cu aroma lor, cu un blat usor crocant si cu o multitudine de
ingrediente gustoase si de calitate, cu topping de branza care se intinde
frumos si un sos de rosii natural.
O pizza completa, o pizza taraneasca cu mezeluri, legume si branza pe care o vei savura oricand cu placere, stropita de un pahar de vin bun sau o bere de calitate alaturi de cei dragi. Pofta Buna!
O pizza completa, o pizza taraneasca cu mezeluri, legume si branza pe care o vei savura oricand cu placere, stropita de un pahar de vin bun sau o bere de calitate alaturi de cei dragi. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu