Retete Culinare Mancare De Pui Cu Sos De Hrean Reteta Dietetica De Casa
Un
preparat culinar din carne de pui gustos si sanatos este urmatoarea reteta de pui
cu hrean, adica carne de pui fiarta servita cu hrean in otet. Pentru acest fel
de mancare dietetic este nevoie de carne si legume fierte (supa de pui) si un
sos de hrean preparat rapid din hrean ras in otet. Carnea de pui cu hrean este o
mancare taraneasca din bucataria traditionala romaneasca care trebuie neaparat
incercata, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de pui fiert cu hrean in otet.
Ingrediente
hrean in otet
-2
radacini de hrean
-1
lingurita zahar tos
-½
lingurita sare grunjoasa
-2
linguri otet
-50ml
apa
Ingrediente
supa de pui cu legume
-4
pulpe de pui intregi (carne de pui)
-4
morcovi tineri
-4
cepe mici
-4
cartofi mici
-4
bucati telina radacina
-4
catei de usturoi
-5
boabe de piper
-sare
dupa gust
-1,5l
apa
Mod
de preparare mancare de pui cu hrean
-in
primul rand se prepara hreanul in otet, se curata si se rade hreanul pe
razatoarea fina si se pune intr-un borcan de sticla cu capac,
-se
adauga dupa gust sare, zahar, otet si se completeaza cu apa,
-se
amesteca bine si se acopera borcanul cu capac,
-aceasta
reteta de hrean in otet se pastreaza la rece si tine foarte mult timp, deci nu
este nici o problema daca se face mai mult si ramane,
-cu
acest sos de hrean merg de minune drese supele si ciorbele, gratarele si
fripturile, salatele sau orice alt tip de mancare preferat.
-puiul
se parleste, se spala si se portioneaza, se poate gati un pui intreg sau doar bucatile
preferate, foarte bun este piept de pui cu hrean sau pulpe de pui cu hrean,
-se
pun bucatile de carne de pui pe foc in putina apa doar cat sa le acopere si se
spumeaza cand se formeaza spuma,
-legumele
se curata, se spala si se pun intregi la fiert alaturi de carne,
-se
fierb la foc potrivit timp de 20-30 minute pana cand toate sunt fierte,
-se
adauga cateii de usturoi intregi si piperul boabe, se potriveste gustul de sare si
dupa cateva clocote se opreste focul,
-se
asaza pe farfurii bucati de carne fiarta si dupa gust si legume fierte, se pune
si putina supa de pui si se stropesc toate cu sos de hrean,
-alaturi de hrean se mai poate servi cu branza veche rasa sau cascaval ras presarat deasupra, mancarea se serveste calda fiind minunata,
-alaturi de hrean se mai poate servi cu branza veche rasa sau cascaval ras presarat deasupra, mancarea se serveste calda fiind minunata,
-supa
de pui ramasa se poate servi asa cum este, se poate fierbe cu fidea sau
taitei, sau se poate opri pentru alte mancaruri gatite unde se foloseste zeama de carne cu legume.
Alte retete de mancare din gastronomia roamneasca, retete cu pui si preparate din pui aici, retete de supe si ciorbe aici, rasol de porc cu hrean aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu