Retete Culinare Ciorba Cu Carne De Pui Si Legume Taraneasca Reteta De Casa Traditionala
O
reteta minunata de ciorbă gatita ca la mama acasa este urmatoarea reteta de
ciorba de pui, o ciorba taraneasca cu carne de pui si legume foarte sanatoasa
si hranitoare, o zeama acra care te “scoala din boala” cum se zice in popor. Cum
se face o ciorba de pui reusita urmareste reteta mea, reteta este simpla si
usor de gatit si la noi in bucatarie.
Ingrediente
ciorba de pui
-carne
de pui (aripi, spinari, tartite, gaturi, etc)
-2
cepe mari
-2
morcovi tineri
-4
cartofi normali
-1
ardei gras
-2
oua mari
-1,5
l apa
-1l
bors acru de casa
-½
lingurita de sare
-½
legatura marar verde
-ardei
iute pentru servit
-iaurt
sau smantana pentru servit
Mod
de preparare ciorba de pui taraneasca
-se
aleg bucatile de carne de pui preferate, se poate folosi si pulpe sau piept dar mult mai gustoase sunt bucatile de carne cu os, se parlesc si se spala sub jet de apa
rece,
-legumele
se curata si se taie astfel: ceapa marunt, morcovii cubulete, cartofii cuburi potriviti
ca marime, ardeiul cubulete, mararul tocat marunt,
-se
pune carnea la fiert in apa cat s-o acopere iar cand se formeaza spuma se aduna
cu o spumiera,
-separat
se pune borsul la fiert intr-o craticioara, iar ouale se bat spuma cu un praf
de sare si putina apa rece ca sa nu se taie,
-se
adauga ceapa alaturi de carne iar dupa cinci minute se pun si celelalte legume,
-se
fierbe carnea si legumele aproximativ 15 minute sau pana cand sunt fierte, apoi
se adauga borsul fierbinte si se mai completeaza cu apa fiarta daca mai este
cazul,
-dupa 2-3 clocote ciorba este gata se drege cu oua, se potriveste gustul de sare, se adauga
verdeata tocata marunt si se opreste focul,
-dupa
cinci minute ciorba se poate servi, se pune in farfurii carne, legume si zeama, se
adauga dupa gust cate o lingura de smantana sau iaurt, se orneaza farfuria cu
verdeata proaspata tocata marunt si se serveste cu paine proaspata si o ciusca
iute alaturi.
Ciorba
de pui de casa sau bors de pui, este foarte buna atat calda cat si rece, este
un preparat culinar des gatit in bucataria romaneasca, la tara este un fel de mancare preparat cu carne
de pui de curte sau cu carne de gaina care fierbe mult mai greu dar este mult mai
gustoasa si mai sanatoasa.
Alte retete de mancare din gastronomia romaneasca, retete de ciorbe aici sau retete cu pui aici, pofta buna!
Alte retete de mancare din gastronomia romaneasca, retete de ciorbe aici sau retete cu pui aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu