Retete
Culinare Rulouri De Porc Umplute Cu Ardei Si Cascaval Reteta Cordon Bleu De Casa Traditional
O
reteta deosebita servita in special ca aperitiv cald sau rece, ca o gustare
simpla ori sandwich, este urmatoarea reteta de cordon bleu in cazul de fata
cordon bleu de porc sau snitel vienez de porc ori rulada de porc pane. Cum se
face un cordon bleu vienez reusit urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 12 snitele cordon bleu de casa.
Ingrediente
cordon bleu cu carne de porc
-12
felii cotlet de porc fara os
-12
feliute cascaval
-2
ardei grasi galbeni (12 bastonase)
-2
oua
-2
linguri faina
-4
linguri pesmet
-1
lingurita sare
-1
lingurita piper macinat
-24
scobitori pentru prins rulourile
-300ml
ulei pentru prajit
Mod
de preparare cordon bleu din cotlet de porc
-feliile de cotlet de porc fara os se bat bine cu ciocanul pentru carne intre 2 folii alimentare pana cand devin foarte subtiri ca la snitele,
-feliile de cotlet de porc fara os se bat bine cu ciocanul pentru carne intre 2 folii alimentare pana cand devin foarte subtiri ca la snitele,
-se
condimenteza fiecare bucata de carne pe ambele parti cu sare si piper macinat,
-cascavalul
se cumpara felii sau se feliaza subtire cam de 1/3 sau 1/2 din dimensiunea
carnii,
-ardeii
se spala, se curata de cotor, se taie in jumatate si apoi se portioneaza in 12
bastonase de dimensiune egala,
-intr-un
castronel se bat bine ouala,
-faina
si pesmetul se pun in 2 farfurii adanci,
-se
ia o bucata de cotlet, se asaza pe marginea cea mai lata o felie de cascaval si
una de ardei, dupa care se ruleaza strans astfel incat sa nu ramana cascavalul
afara,
-la
sfarsit se prind marginile cu scobitori ca sa nu se desfaca in timpul prajirii si
sa nu curga cascavalul cand se topeste,
-se
procedeaza asemanator cu toate bucatile de carne iar la final vor rezulta 12
cordon-bleu,
-se
pune uleiul la incins intr-o tigaie,
-se
ia un rulou de carne si se da prin faina, apoi prin ou batut, iar la sfarsit
prin pesmet pana cand e acoperit complet, dupa care se pune la prajit in tigaie,
-
se intoarce sa se prajeasca pe ambele parti, iar cand este usor rumenit se
scoate pe un platou si se procedeaza asemanator cu toate rulourile.
Dar incearca si cordon bleu de pui aici, sau covridog aici.
Dar incearca si cordon bleu de pui aici, sau covridog aici.
Cordon
bleu, un preparat culinar gustos si aspectuos, o friptura de porc servita ca
schnitzel cu cartofi prajiti si castraveti murati sau cu orice altceva ne
place, merge servit si cu piure de cartofi, salata de varza proaspata, gogosari
murati, etc. Alte retete traditionale de mancare, retete de snitele aici,
retete cu porc aici, retete de fripturi aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu