Retete
Culinare Foietaj Cu Carne Tocata La Cuptor Reteta De Casa Rapida
O
preparat de patiserie care merge gatit foarte simplu si usor si la noi in
bucatarie este urmatoarea reteta de rulada cu foietaj sau foietaj cu carne
tocata la cuptor, care merge servit ca aperitiv sau ca gustare sau reprezinta ceva bun de mancare pentru atunci cand iti este pofta de ceva fraged facut de mana ta.
Este o reteta rapida care te scuteste de multa munca si de timp daca nu prea ai, poti servi acest preparat culinar sub forma de rulada cu carne tocata in foietaj, placinte cu carne in aluat foietaj sau pateuri cu carne in foietaj. Cum se face foietaj cu carne tocata urmareste reteta mea, din ingredientele de mai jos ies trei rulade cu carne.
Este o reteta rapida care te scuteste de multa munca si de timp daca nu prea ai, poti servi acest preparat culinar sub forma de rulada cu carne tocata in foietaj, placinte cu carne in aluat foietaj sau pateuri cu carne in foietaj. Cum se face foietaj cu carne tocata urmareste reteta mea, din ingredientele de mai jos ies trei rulade cu carne.
Ingrediente
foietaj cu carne tocata aperitiv
-1
aluat foitaj (400g)
-1kg
carne de porc slaba sau amestec
-1
ceapa mare
-2
linguri ulei
-1
ou
-1
lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita seminte de susan alb
-1 lingurita seminte de susan alb
-½
lingurita cimbru, boia si piper macinat
Mod
de preparare foietaj cu carne tocata la cuptor
-aluatul
de foietaj se scoate cu o zi inainte de preparare din congelator si se
pastreaza in frigider sa se dezghete in voie,
-se
alege o carne de porc proaspata si mai slaba cum ar fi pulpa de porc, dar se
poate folosi si un amestec de carne vita-porc,
-carnea
se toaca prin masina de tocat carne iar ceapa se curata si se taie marunt,
-se
incinge putin ulei intr-o craticioara si se caleste la inceput ceapa timp de 3-4 minute
pana devine sticloasa,
-se
adauga carnea tocata si se amesteca pe foc pana cand carnea se albeste bine,
-se
condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si putina boia si se lasa
compozitia sa se raceasca,
-se
desface foietajul si se taie in trei dreptunghiuri,
-se
ia un dreptunghi de aluat si se pune carne tocata pe jumatate din aluat (pe
lungimea acestuia) si apoi se inchide rulada formata cu cealalta jumatate de
aluat neacoperita, avand grija ca marginea petrecuta de aluat sa ramana
dedesubt,
-rulada
astfel formata se taie fasii cu cutitul deasupra ca sa se coaca mai bine la
cuptor si sa iasa aburul,
-se unge deasupra foietajul cu ou batut si se presara cu seminte de susan alb, dupa care se coace intr-o tava tapetata cu foaie de copt in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 45-60 minute,
-se unge deasupra foietajul cu ou batut si se presara cu seminte de susan alb, dupa care se coace intr-o tava tapetata cu foaie de copt in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 45-60 minute,
-cand
aluatul este gata si s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se lasa 10
minute sa se racoreasca putin, dupa care se portioneaza la dimensiunea dorita,
-foietajul se poate face dupa gustul fiecaruia mai crocant sau mai putin crocant, mie imi place orice mai bine facut si mai crocant.
-foietajul se poate face dupa gustul fiecaruia mai crocant sau mai putin crocant, mie imi place orice mai bine facut si mai crocant.
Rulada
cu foietaj, un preparat servit fierbinte, dar si dupa ce s-a racit, foarte
gustos, crocant si fraged in acelasi timp, cu umplutura gustoasa
usor condimentata de carne tocata care merge foarte bine alaturi de un iaurt,
sau un pahar de vin bun sau o bere de calitate.
Rulada de foitaj cu carne tocata, un preparat de efect, rapid si consistent, indragit de toata lumea care se face oricand ne dorim ceva bun, cald si apetisant pe care sa-l impartim cu cei dragi. Alte retete de mancare traditionala, mancaruri cu carne aici, retete cu foietaj aici, retete aperitive aici, retete gustari aici, pofta buna!
Rulada de foitaj cu carne tocata, un preparat de efect, rapid si consistent, indragit de toata lumea care se face oricand ne dorim ceva bun, cald si apetisant pe care sa-l impartim cu cei dragi. Alte retete de mancare traditionala, mancaruri cu carne aici, retete cu foietaj aici, retete aperitive aici, retete gustari aici, pofta buna!
ar trebui sa fie buna de tot! incerc azi!
RăspundețiȘtergere