Retete
Culinare Frigarui De Pui Cu Legume La Gratar Sau Grill Reteta De Casa Traditionala
Frigaruile
de pui sunt foarte bune, fragede si gustoase, se fac foarte simplu si usor si
sunt gata in timp scurt. Urmatoarea reteta de frigarui de pui se face din piept
de pui, rosii, ardei si ceapa, dar se poate face si din pulpe de pui dezosate
fiind la fel de delicioase. Urmareste reteta mea pentru niste frigarui de pui
cu legume reusite, urmatoarele ingrediente sunt suficiente pentru opt frigărui
medii.
Ingrediente
frigarui de pui la gratar
-2
piepti de pui dezosati si fara piele (de la 2 pui de 1,5 kg fiecare)
-2
cepe micute
-2
ardei grasi galbeni
-8
rosii chery
-½
lingurita sare grunjoasa
-½
lingurita piper negru macinat
-½
lingurita cimbru macinat
-1
lingura ulei de masline
Mod
de preparare frigarui de pui la grill
-pieptul
de pui se taie cuburi cam de 2,5 cm,
-ceapa
se curata de coaja, se taie in doua bucati si apoi se desface in foi,
-ardeii
se spala si se curata de cotor dupa care se taie in doua, apoi se taie in
bucati de dimensiunea carnii,
-rosiile
chery se spala si se lasa intregi,
-se
iau betele pentru frigarui si se uda cu apa rece pentru a nu lua foc in timpul
frigerii frigaruilor la grătar,
-se
ia un bat de frigaruie si se infige o bucata de ceapa, o bucata de carne, o
bucata de ardei galben, o bucata de carne, o rosie chery, o bucata de carne si
se continua asa pana cand se umple toata frigaruia,
-se
procedeaza asemanator cu restul frigaruilor,
-dupa
ce frigaruile sunt umplute se stropesc si se maseaza peste tot cu ulei de
masline, apoi se asezoneaza pe ambele parti dupa gust cu sare, piper si cimbru,
-se
incinge bine gratarul si se asaza frigaruile, intorcandu-le sa se rumeneasca
frumos pe toate partile,
-la fel de bine se pot frige si pe grill in bucatarie,
-la fel de bine se pot frige si pe grill in bucatarie,
-cand
s-au rumenit frumos se scot pe un platou incalzit si se acopera cu staniol timp
de cinci minute sa se aseze sucurile din carne si sa se pastreze calde,
-frigaruile nu se usuca pe gratar, carnea trebuie sa ramana suculenta in interior si rumenita la exterior, la fel si legumele.
-frigaruile nu se usuca pe gratar, carnea trebuie sa ramana suculenta in interior si rumenita la exterior, la fel si legumele.
Frigaruile
de pui se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau piure
de cartofi si niste castraveti murati sau gogosari in otet, bineinteles
stropite de un vin bun, rosu. Frigarui de pui, un preparat potrivit pentru Ziua
Sf. Mihail si Gavril, sau pentru atunci cand este pofta de gratar sau de o
mancare sanatoasa.
Alte retete de mancare, alte retete de frigarui aici, retete pentru gratar aici, retete cu pui aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Alte retete de mancare, alte retete de frigarui aici, retete pentru gratar aici, retete cu pui aici, mancaruri cu carne aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu