Retete
Culinare Mancare De Varza Dulce Cu Carne Si Carnati De Porc Reteta Taraneasca De Casa Traditionala
O
mancare de varza dulce gatita taraneste cu oase si carnati de porc, o mancare
de varza zemoasa preparata cu rosii si asezonata cu verdeturi proaspete este
urmatoarea reteta de varza cu carne taraneasca. Cum se face o mancare taraneasca
de varza dulce cu carnati si carne de porc urmareste reteta mea.
Ingrediente
varza dulce gatita taraneste
-1
varza alba mare (2,5kg)
-1
ceapa normala
-1
ardei gras galben
-1 ardei gras rosu
-3
linguri ulei sau untura de porc
-1kg
rosii de gradina bine coapte
-carne
de porc cu os (700g)
-carnati
de porc (700g)
-1
lingurita sare grunjoasa
-1
crenguta de cimbru
-½
lingurita piper macinat
-1
legatura marar proaspat
Mod
de preparare varza dulce cu carnati si oase de porc
-se
alege carne de porc proaspata, oase de porc si carnati de casa picanti dupa
gustul fiecaruia, se pot alege coaste de porc cu carne pe ele, piept de porc, etc,
-atat carnea cat si carnatii se portioneaza la dimensiunea dorita,
-atat carnea cat si carnatii se portioneaza la dimensiunea dorita,
-se
pregatesc si legumele astfel: ceapa se taie marunt, ardeiul se taie fideluta
subtire, rosiile se dau pe razatoarea mare, mararul se toaca marunt, varza
dulce se taie fideluta,
-varza
taiata fideluta se framanta putin in palme cu putina sare grunjoasa,
-intr-o
cratita incapatoare se incinge putin ulei si se prajeste carnea de porc, se
amesteca periodic si cand carnea este facuta si frumos rumenita se scoate cu o
spumiera,
-se pun si carnatii portionati dupa preferinta mai mici sau bucati mai mari si se amesteca periodic in grasimea incinsa pana cand sunt rumeniti, apoi se scot cu o spumiera alaturi de carne,
-se pun si carnatii portionati dupa preferinta mai mici sau bucati mai mari si se amesteca periodic in grasimea incinsa pana cand sunt rumeniti, apoi se scot cu o spumiera alaturi de carne,
-in
grasimea incinsa se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa, apoi se
pune treptat varza proaspata si se amesteca periodic pana scade in volum si
incape toata in cratita,
-se
pune ardeiul taiat fideluta si rosiile date pe razatoarea mare si se amesteca
mancarea,
-se condimenteaza varza cu putina sare grunjoasa, piper negru macinat, o crenguta de cimbru si se fierbe mancarea la foc mediu acoperita cu capac pana cand varza este fiarta,
-se condimenteaza varza cu putina sare grunjoasa, piper negru macinat, o crenguta de cimbru si se fierbe mancarea la foc mediu acoperita cu capac pana cand varza este fiarta,
-cu
zece minute inainte sa fie mancarea gata se pun bucatile de carne si carnati, iar la
final se gusta si se potriveste gustul de sare si se adauga verdeata tocata marunt,
-mancarea trebuie sa iasa mai zemoasa iar daca se doreste gustul putin acrisor atunci se adauga putina sare de lamaie in mancare inainte sa fie gata,
-mancarea trebuie sa iasa mai zemoasa iar daca se doreste gustul putin acrisor atunci se adauga putina sare de lamaie in mancare inainte sa fie gata,
-mancarea
de varza se serveste calda cu paine de casa sau traditional cu mamaliga si un ardei
iute alaturi.
Varza cu porc si mamaliguta, o mancare nelipsita de pe mesele romanilor in
special la tara unde atat carnea de porc cat si legumele sunt de casa si au
gustul lor natural. Varza cu carne sau varza cu carnati, un preparat culinar foarte gustos, o mancare dulce si sanatoasa care se mananca oricand cu placere si cu bucurie.
Alte retete de mancare romaneasca, mancaruri cu carne aici, retete cu varza aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Alte retete de mancare romaneasca, mancaruri cu carne aici, retete cu varza aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu