Retete Culinare Penne Cu Legume Gatite Italieneste Reteta Paste Verdurette De Casa Traditionale
Paste
Verdurette sau Penne alle Verdurette (penne cu legume) cum spun italienii, o
reteta de paste fainoase cu legume imprumutata din bucataria traditionala italiana, un
preparat din paste foarte gustos si simplu de gatit si la noi in bucatarie care poate reprezenta atat o reteta
de post cat si o reteta vegetariana.
Cum se fac paste verdurette urmareste reteta mea, o reteta cu paste rapida care este gata in maxim jumatate de ora, un fel de mancare sanatos si consistent care o sa placa imediat iubitorilor de paste fainoase, urmatoarele ingrediente sunt pentru patru portii de paste cu legume si sos de rosii.
Ingrediente
paste cu legume la tigaie
-300g
penne
-3
linguri ulei de masline
-1
ardei capia rosu de marime medie
-1
ceapa mica
-1
cutie cu rosii cuburi (400g)
-½
dovlecel de marime medie
-½
vanata de marime medie
-2
catei de usturoi
-100ml
apa
-½
lingurita sare grunjoasa
-1
lingurita busuioc uscat macinat
-¼
lingurita zahar, cimbru, boia, piper macinat
Mod
de preparare mancare de paste cu legume
-toate
legumele se curata si se dau pe razatoarea mare sau se taie betisoare,
-separat
se pun pastele sa fiarba in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj,
-se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se caleste timp de doua minute ceapa cu un praf de sare,
-se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se caleste timp de doua minute ceapa cu un praf de sare,
-se
amesteca periodic ceapa pe foc iar cand aceasta devine sticloasa se pune vanata, ardeiul si dovlecelul,
-dupa cinci minute se pune usturoiul si rosiile cubulete si se amesteca bine,
-se
picura putina apa si se condimenteaza dupa gust cu sare, zahar, cimbru, boia,
piper si obligatosiu busuioc,
-se
amesteca pe foc iar dupa cinci minute se pun pastele fierte si se amesteca usor
pana cand toate pastele au luat contact cu sosul de legume,
-se
opreste focul si se serveste mancarea de paste cu legume calda, daca nu se tine
post atunci se pot servi cu parmezan, branza sau cascaval ras presarat deasupra,
smantana, etc. Eu le-am servit chiar si cu muraturi in timpul postului si au fost delicioase.
Alte
retete de mancare, retete cu paste aici, retete de post aici, retete din
bucataria internationala aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu