Retete
Culinare Mancare Din Carne De Porc Cu Legume Si Susan La Tigaie Reteta De Casa Simpla Si Rapida
O
mancare preparata in special vara foarte aromata si parfumata este urmatoarea
reteta de porc cu legume si susan, o mancare gatita rapid la tigaie in stil asiatic
mai picanta dar foarte gustoasa. Cum se face carne de porc cu legume si susan urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 4-5 portii
iar timpul de preparare este de maxim jumatate de ora.
Indrediente
porc cu legume si susan
-1kg
carne de porc slaba
-1kg
ardei gras rosu si galben
-3
rosii mari bine coapte
-1
ceapa normala
-1
ardei iute mare
-3
linguri ulei de floarea soarelui
-3
linguri seminte de susan
-2
catei de usturoi
-1
lingurita rasa pasta de tomate
-150ml
vin alb demisec
-1
lingurita sare grunjoasa
-½
lingurita zahar, cimbru, boia si piper macinat
Mod
de preparare mancare chinezeasca cu carne si legume
-se
alege o carne de porc proaspata si mai slaba de la pulpa de porc care se spala si se taie
fasii potrivit de mari, apoi se pune intr-un castron,
-legumele
se curata, se spala si se taie astfel: ceapa marunt sau julien, ardeii
fideluta, rosiile cubulete, ciusca si usturoiul rondele subtiri, pentru un
aspect si un gust mai deosebit se aleg ardei de doua culori (galbeni si rosii),
-se
pun toate ingredientele langa aragaz si se incepe prepararea mancarii care se
gateste repede si la foc tare, ideal ar fi sa se foloseasca o tigaie mai adanca (tigaie wok), la
final atat bucatile de carne cat si de ardei trebuie sa ramana moi si suculente la interior
dar rumene la exterior,
-se
incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajeste la inceput carnea, se amesteca
pe foc pana ce toata carnea isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca,
-cand carnea este gata se
scoate iute cu o spumiera si in tigaie se pune ceapa care se amesteca
periodic pana cand devine sticloasa,
-peste
ceapa se pune ardeiul iute si cateii de usturoi taiati rondele,
-se
amesteca pe foc maxim un minut apoi se adauga rosiile si putin bulion doar
pentru gust,
-cand
rosiile au inceput sa fiarba bine se pune ardeiul gras taiat fideluta si se
amesteca periodic pana cand ardeiul se inmoaie si scade in volum,
-se
stropesc legumele cu vin si se adauga condimente dupa gust: sare grunjoasa, putin
zahar tos, boia de ardei iute, cimbru macinat, piper negru macinat,
-daca mai este nevoie se picura foarte putina apa sau vin,
-daca mai este nevoie se picura foarte putina apa sau vin,
-cand
ardeiul este patruns se adauga carnea prajita si doua linguri de susan si se mai
amesteca mancarea pe foc inca 2-3 minute dupa care se opreste focul,
-se
potriveste dustul de sare si piper, se mai presara putin susan deasupra si se
serveste mancarea atat calda cat si rece fiind la fel de buna. Dar incearca si piept de pui cu legume si susan aici.
Mancare
de porc cu legume si susan, o mancare chinezeasca care se poate gati foarte
simplu si usor si la noi in bucatarie, un preparat gustos din carne si legume
cu un sos placut picant care o sa placa imediat.
Alte retete de mancare, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, retete din bucataria internationala aici, sau retete cu susan aici, pofta buna!
Alte retete de mancare, mancaruri cu carne aici, retete cu porc aici, retete din bucataria internationala aici, sau retete cu susan aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu