Retete Culinare Peste Caras Gatit La Cuptor Pe Pat De Legume Cu Sos De Vin Reteta De Casa Dobrogeana
Cum
poti gati peste la cuptor, o reteta cu peste deosebit de simpla dar foarte
gustoasa si aspectoasa este urmatoarea reteta de caras la cuptor cu sos de vin,
se gateste usor si rapid iar gustul este super ok. Eu am ales pentru aceasta masa de peste delicioasa un caras mare de aproximativ 900g, are carnea alba si dulce, oase mari si usor de ales, pretul mai convenabil decat
un crap de aceeasi greutate. O sa-l gatesc intreg asezat pe un pat simplu format doar din ceapa
taiata solzi, rondele de usturoi si felii de lamaie, o sa-l stropesc cu vin rose
pentru al aroma dar si pentru al manca la final cu un sos delicios.
Cum
se face peste la cuptor cu sos urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt
pentru 1-2 portii de pește.
Ingrediente
peste la cuptor
-1
caras mare de 900g
-1
lingura ulei
-500ml
vin roze
-1
ceapa normala
-3
catei de usturoi
-1
lamaie
-1
lingurita sare grunjoasa
-½
lingurita usturoi granulat
-½
lingurita cimbru macinat
-½
lingurita boia de ardei dulce
-½
lingurita piper negru macinat
-mamaliga
calda pentru servit
Mod
de preparare caras la cuptor
-pestele
caras se curata de solzi, intestine si branhii, se spala bine cu apa rece si se
scurge bine de apa,
-se
cresteaza usor la o distanta de 2-3 centimetri, se condimenteaza atat
la interior cat si la exterior cu sare, cimbru macinat, boia de ardei dulce,
usturoi granulat si piper negru macinat,
-se
lasa carasul timp de 15 minute sa prinda gust si arome timp in care se
pregatesc celelalte ingrediente,
-se
unge cu ulei o tava de cuptor pe cat posibil de marimea pestelui, se curata o
ceapa si se taie solzi apoi se asaza in tava sub forma de pat pe care o sa
se aseze la final pestele,
-usturoiul
se curata si se taie rondele, lamaia se taie feliute, se adauga si usturoiul si
lamaia in tava printre ceapa,
-se
pune in burta pestelui putina ceapa, usturoi si lamaie din tava, apoi se asaza pe patul de
legume, se toarna usor de jur imprejur cantitatea de vin si se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 220 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric,
-cand
pestele este gatit bine si este frumos rumenit se scoate din cuptor si se serveste
cald cu mamaliguta sau paine proaspata si mult sos din tava.
Peste
la cuptor simplu, un peste gatit la cuptor in sos de vin cu un gust super ok care o sa-ti placa imediat si il poti servi oricand cu placere, poate reprezenta foarte bine o reteta de
weekend sau o mancare cu peste zilnica, nici o masa fara peste!
Alte retete traditionale, retete de peste si preparate din peste, mancaruri cu peste aici, cum se face o mamaliga rapida de casa aici, pofta buna!
Alte retete traditionale, retete de peste si preparate din peste, mancaruri cu peste aici, cum se face o mamaliga rapida de casa aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu