15.12.2019

Caras la cuptor reteta

Retete Culinare Peste Caras Gatit La Cuptor Pe Pat De Legume Cu Sos De Vin Reteta De Casa Dobrogeana


Caras la cuptor reteta,

Cum poti gati peste la cuptor, o reteta cu peste deosebit de simpla dar foarte gustoasa si aspectoasa este urmatoarea reteta de caras la cuptor cu sos de vin, se gateste usor si rapid iar gustul este super ok. Eu am ales pentru aceasta masa de peste delicioasa un caras mare de aproximativ 900g, are carnea alba si dulce, oase mari si usor de ales, pretul mai convenabil decat un crap de aceeasi greutate. O sa-l gatesc intreg asezat pe un pat simplu format doar din ceapa taiata solzi, rondele de usturoi si felii de lamaie, o sa-l stropesc cu vin rose pentru al aroma dar si pentru al manca la final cu un sos delicios. 
Peste caras la cuptor reteta,

Mancaruri cu peste reteta,

Cum se face peste la cuptor cu sos urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 1-2 portii de pește. 

Ingrediente peste la cuptor 
-1 caras mare de 900g 
-1 lingura ulei 
-500ml vin roze 
-1 ceapa normala 
-3 catei de usturoi 
-1 lamaie 
-1 lingurita sare grunjoasa 
-½ lingurita usturoi granulat 
-½ lingurita cimbru macinat 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-½ lingurita piper negru macinat 
-mamaliga calda pentru servit 
Peste caras reteta,

Mod de preparare caras la cuptor 
-pestele caras se curata de solzi, intestine si branhii, se spala bine cu apa rece si se scurge bine de apa, 
-se cresteaza usor la o distanta de 2-3 centimetri, se condimenteaza atat la interior cat si la exterior cu sare, cimbru macinat, boia de ardei dulce, usturoi granulat si piper negru macinat, 
-se lasa carasul timp de 15 minute sa prinda gust si arome timp in care se pregatesc celelalte ingrediente, 
-se unge cu ulei o tava de cuptor pe cat posibil de marimea pestelui, se curata o ceapa si se taie solzi apoi se asaza in tava sub forma de pat pe care o sa se aseze la final pestele, 
-usturoiul se curata si se taie rondele, lamaia se taie feliute, se adauga si usturoiul si lamaia in tava printre ceapa, 
Preparate din caras reteta,

-se pune in burta pestelui putina ceapa, usturoi si lamaie din tava, apoi se asaza pe patul de legume, se toarna usor de jur imprejur cantitatea de vin si se da tava la cuptor pentru 30-40 minute la 220 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric, 
Retete cu caras,

Retete de peste,

-cand pestele este gatit bine si este frumos rumenit se scoate din cuptor si se serveste cald cu mamaliguta sau paine proaspata si mult sos din tava. 
Peste la cuptor reteta,

Peste la cuptor simplu, un peste gatit la cuptor in sos de vin cu un gust super ok care o sa-ti placa imediat si il poti servi oricand cu placere, poate reprezenta foarte bine o reteta de weekend sau o mancare cu peste zilnica, nici o masa fara peste! 
Alte retete traditionale, retete de peste si preparate din peste, mancaruri cu peste aici, cum se face o mamaliga rapida de casa aici, pofta buna! 
Peste la cuptor cu sos reteta,

Caras la cuptor cu sos reteta,

Peste la cuptor cu mamaliguta reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu