Retete Culinare Peste Prajit In Crusta De Malai Reteta Traditionala De Casa Dobrogeana Pescareasca
O
masa de peste rapida si simpla de realizat este urmatoarea reteta cu peste
caras si anume caras prajit in crusta de malai, un peste gustos cu o carne alba
si dulce gatit prajit la tigaie intr-o crusta aspectoasa, gustoasa si crocanta
din faina de malai. Carasul prajit merge servit simplu cu mamaliguta si mujdei
de usturoi cum este cel mai bun, sau alaturi de legume sau orez curcuma asa cum
l-am servit eu.
Cum
se face peste prajit in crustă de malai urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente
sunt pentru 2-4 portii de peşte prăjit.
Ingrediente
peste prajit in crusta de malai
-2
carasi mari (500g bucata)
-2
linguri faina
-2
linguri malai
-½
lingurita sare grunjoasa
-250ml ulei pentru prajit
-250ml ulei pentru prajit
-mamaliga
pentru sevit
-mujdei
de usturoi pentru servit
-rosii
si ardei copti pentru servit
-orez
cu curcuma (turmeric) pentru servit
Mod
de preparare caras prajit in crusta de malai
-pestele
trebuie sa fie foarte proaspat, adica sa aiba ochii limpezi, urechile roz si
carnea tare,
-pestele
se curata de solzi, intestine si bronhii, dupa care se spala foarte bine cu apa
rece si se presara cu sare atat in interior cat si in exterior,
-se
lasa minim 30 minute la frigider ca sa-si ia gust de sare inainte de
preparare,
-pestele
se poate praji intreg sau se portioneaza in medalioane, capul si coada pestelui
se opresc pentru ciorba de peste,
-cat
timp pestele este la rece se pregateste mujdeiul de usturoi si se pune de
mamaliga, cum se face simplu si usor o mamaliga rapida reteta este aici,
-intr-o
farfurie se amesteca faina cu malaiul in parti egale,
-se
pune o tigaie cu ulei la incins, apoi se iau bucatile de peste si se dau prin faina
pe toate partile pana cand sunt complet acoperite,
-bucatile
de peste se prajesc in ulei incins si se intorc pe ambele parti pana cand sunt frumos
rumenite,
-cand
pestele este prajit se scoate din tigaie si se poate manca cat este fierbinte
simplu sau alaturi cu ce ne place.
Peste
prajit, un preparat culinar din bucataria romaneasca foarte bun si gustos, simplu si usor de preparat care se
mananca traditional cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda, nelipsind de la
masa nici un pahar de vin bun. Retete cu peste sunt des preparate in perioada
Postului Craciunului cand este dezlegare la peste, alte retete de mancare,
retete de peste aici, sos de rosii si ardei copti aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu