13.12.2019

Gogosi rasucite reteta

Retete Culinare Gogosi Rasucite Impletite Spiralate De Post Reteta De Casa Dobrogeana


Gogosi rasucite reteta,

O reteta de patiserie de post este urmatoarea reteta de gogosi rasucite sau gogosi impletite ori gogosi spiralate. Cum se fac niste gososi spirale reusite urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 12 gogoşi. 
Gogosi rasucite de post reteta,

Ingrediente gogosi rasucite de post 
-1/4 cub drojdie mic 
-200ml apa calduta 
-1 lingurita zahar tos 
-1 varf de cutit sare 
-350g faina alba 
-2 linguri ulei floarea soarelui 
-zahar pudra vanilat pentru pudrat 
-300ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare gogosi spiralate de post 
-coca pentru gogosile spiralate facute in timpul postului este cea de scovergi, din aceasta cauza gogosile s-ar numi mult mai bine scovergi rasucite sau scovergi spiralate
-cum se procedeaza, intr-un pahar punem drojdia faramitata, zaharul tos si o lingurita de faina, dupa care le dizolvam bine cu putina apa calduta, 
-acoperim paharul cu un capac si lasam drojdia la crescut pana cand isi mareste volumul si ajunge pana la capac, 
-rasturnam drojdia crescuta intr-un castron in care vom framanta si turnam deasupra apa calduta in care am dizolvat putina sare, 
-adaugam deasupra si uleiul si apoi incorporam treptat faina pana cand obtinem un aluat elastic, potrivit de moale care nu se mai lipeste, 
-trantim de cateva ori aluatul pe masa si apoi il asezam in castronul uns cu putin ulei, 
-ungem cu putin ulei aluatul si deasupra, acoperim castronul cu un prosop si il lasam sa creasca intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza sau chiar isi tripleaza volumul, 
-dupa ce aluatul a crescut, ungem masa cu putin ulei si apoi rupem direct din aluatul din castron 12 bucati de aluat aproximativ egale, 
-luam o bucata de aluat si o modelam sub forma unui snur potrivit de gros de 16-17cm lungime cu varfurile putin mai subtiri, 
-indoim snurul din aluat in doua, si cu un deget tinem in interiorul buclei formate apoi impletim cele doua capete de 3-4 ori si strangem capetele la final, 
-procedam asemanator cu restul bucatilor de aluat si in final vom obtine 12 gogosi impletite de post
-lasam gogosile sa mai creasca putin pe masa pana cand punem o cratita cu mai mult ulei sa se incinga, 
-cand uleiul s-a incins, prajim gogosile pe ambele parti pana cand sunt usor rumenite, nu foarte prajite ca se intaresc si se usuca, ele la final trebuie sa ramana fragede si pufoase, 
-dupa ce s-au prajit le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei si apoi le punem pe un platou unde le pudram cu zahar pudra pe ambele parti. 
Gogosi rasucite impletite spiralate reteta,

Scovergi impletite reteta,

Gogosi impletite reteta,

Gogosile rasucite sau spiralate se mananca fierbinti, dar daca ne-au mai ramas si dupa ce s-au racit le pastram acoperite cu un servetel deoarece sunt la fel de bune. Scovergi impletite sau gogosi impletite, un preparat romanesc simplu si usor de gatit din ingrediente putine care se mananca mai ales in perioada postului si nu numai. 

Gogosi impletite moi si pufoase, fragede si gustoase pudrate cu zahar din belsug pe care le mananci cu pofta si bucurie oricand vrei ceva dulce si bun alaturi de cei dragi. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete de scovergi aici, retete de post aici, retete de gogosi aici, retete de deserturi si dulciuri aici, pofta buna! 
Gogosi spiralate reteta,

Gogosi de post reteta,

Scovergi rasucite reteta,

Gogosi spirala reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu