Retete Culinare Gogosi Rasucite Impletite Spiralate De Post Reteta De Casa Dobrogeana
O
reteta de patiserie de post este urmatoarea reteta de gogosi rasucite sau
gogosi impletite ori gogosi spiralate. Cum se fac niste gososi spirale reusite
urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru 12 gogoşi.
Ingrediente
gogosi rasucite de post
-1/4
cub drojdie mic
-200ml apa calduta
-1
lingurita zahar tos
-1
varf de cutit sare
-350g
faina alba
-2
linguri ulei floarea soarelui
-zahar
pudra vanilat pentru pudrat
-300ml ulei
pentru prajit
Mod
de preparare gogosi spiralate de post
-coca
pentru gogosile spiralate facute in timpul postului este cea de scovergi, din aceasta cauza gogosile s-ar numi mult mai bine scovergi rasucite sau scovergi spiralate,
-cum se procedeaza, intr-un
pahar punem drojdia faramitata, zaharul tos si o lingurita de faina, dupa care
le dizolvam bine cu putina apa calduta,
-acoperim
paharul cu un capac si lasam drojdia la crescut pana cand isi mareste volumul
si ajunge pana la capac,
-rasturnam
drojdia crescuta intr-un castron in care vom framanta si turnam deasupra apa
calduta in care am dizolvat putina sare,
-adaugam
deasupra si uleiul si apoi incorporam treptat faina pana cand obtinem un aluat elastic,
potrivit de moale care nu se mai lipeste,
-trantim
de cateva ori aluatul pe masa si apoi il asezam in castronul uns cu putin ulei,
-ungem
cu putin ulei aluatul si deasupra, acoperim castronul cu un prosop si il lasam
sa creasca intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza sau chiar isi tripleaza
volumul,
-dupa
ce aluatul a crescut, ungem masa cu putin ulei si apoi rupem direct din aluatul
din castron 12 bucati de aluat aproximativ egale,
-luam
o bucata de aluat si o modelam sub forma unui snur potrivit de gros de 16-17cm lungime cu varfurile putin mai subtiri,
-indoim
snurul din aluat in doua, si cu un deget tinem in interiorul buclei formate
apoi impletim cele doua capete de 3-4 ori si strangem capetele la final,
-procedam
asemanator cu restul bucatilor de aluat si in final vom obtine 12 gogosi
impletite de post,
-lasam
gogosile sa mai creasca putin pe masa pana cand punem o cratita cu mai mult
ulei sa se incinga,
-cand
uleiul s-a incins, prajim gogosile pe ambele parti pana cand sunt usor
rumenite, nu foarte prajite ca se intaresc si se usuca, ele la final trebuie sa
ramana fragede si pufoase,
-dupa
ce s-au prajit le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei si apoi le punem pe un platou unde le
pudram cu zahar pudra pe ambele parti.
Gogosile
rasucite sau spiralate se mananca fierbinti, dar daca ne-au mai ramas si dupa ce
s-au racit le pastram acoperite cu un servetel deoarece sunt la fel de bune. Scovergi impletite sau gogosi impletite, un preparat romanesc simplu
si usor de gatit din ingrediente putine care se mananca mai ales in
perioada postului si nu numai.
Gogosi impletite moi si pufoase, fragede si gustoase pudrate cu zahar din belsug pe care le mananci cu pofta si bucurie oricand vrei ceva dulce si bun alaturi de cei dragi. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete de scovergi aici, retete de post aici, retete de gogosi aici, retete de deserturi si dulciuri aici, pofta buna!
Gogosi impletite moi si pufoase, fragede si gustoase pudrate cu zahar din belsug pe care le mananci cu pofta si bucurie oricand vrei ceva dulce si bun alaturi de cei dragi. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete de scovergi aici, retete de post aici, retete de gogosi aici, retete de deserturi si dulciuri aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu